Death Destruction

Death Destruction 2014Ruotsalainen metallia soittava Death Destruction julkaisee uuden ”II” -nimeä kantavan albuminsa huhtikuun 24. päivä Gain Musicin kautta. Kaaoszine tavoitti sähköpostitse yhtyeen basistin Fredrik Larssonin, joka kertoi meille hieman odotuksistaan yhtyeen tulevaa albumia kohtaan. Lue lisää nähdäksesi haastattelu, sekä kuunnellaksesi kappale nimeltään ”Dead Pilot” kokonaisuudessaan.

Terve. Kuinkas vuosi 2014 on otettu vastaan Death Destructionin leirissä?

Fredrik Larsson: Tähän mennessä oikein hyvin. Olemme harjoitelleet paljon uusia kappaleita sekä tehneet haastatteluita tulevaan albumiin liittyen. Uusi albumimme ilmestyy vihdoinkin viralisesti muutaman päivän kuluttua. Odottavan aika on aina pitkä.

Teidän toinen albuminne on tosiaan saanut nimekseen lyhyesti ja ytimekkäästi ”II”, ja se tulee ilmestymään huhtikuun 24. päivä Gain Musicin kautta. Edellisestä albumistanne onkin kerinnyt jo vierähtää melkein kolme vuotta. Mikä oli suurin syy siihen, että albumeiden välille tuli niin pitkä rako?

Death Destruction II 2014Fredrik Larsson: Onhan tuo pitkä aika, ja meillä tosiaan oli omat vaikeutemme tuona aikana. Ensimmäiseksi meillä oli ongelmia oman managementimme kanssa, sen jälkeen jumituimme kiertueiden suhteen, ja lopuksi vielä menetimme vokalistimme. Teimme tuohon aikaan vielä Sonyn kanssa yhteistyötä, mutta meille tuli tunne, etteivät hekään oikein tienneet miten meidän kanssamme olisi pitänyt toimia. Tuohon aikaan oli vuoden 2012 loppu, ja albumin oli määrä ilmestyä vuoden 2013 alussa.

Me kaikkihan tiedämme, ettei uusi albumi tullut ulos tuolloin. Laitoimme Sonyn kanssa homman jäihin ja aloimme etsimään uutta levy-yhtiötä. Loppujen lopuksi päädyimme Gain Musicille, koska heillä on hieno kattaus erilaisia raskaampia yhtyeitä ja heillä oli selkeä visio meidän tulevaisuutemme suhteen. Tähän mennessä hommat ovat toimineet hienosti ja uusi albumimmekin on vihdoin tuloillaan.

Teillä on nyt riveissänne uusi vokalisti Tony Jelencovich, joka on aikaisemmin vaikuttanut esimerkiksi M.A.N. sekä Mnemic -yhtyeissä. Miten Tony päätyi mukaan yhtyeeseen ja mikä oli hänen roolinsa uuden albumin kirjoittamisessa?

Fredrik Larsson: Tony on Henrikin (kitara) vanha ystävä, ja tietysti tiesimme myös hänen historiastaan muiden bändien vokalistina. Hän oli oikeastaan ensimmäinen vaihtoehtomme uudeksi vokalistiksi, ja kun kysyimme häntä mukaan bändiin, hän oli samantien mukana. Kun hän saapui harjoituksiimme ensimmäisen kerran, aloimme heti harjoittelemaan uusia kappaleita, sillä halusimme hänen oppivan ensimmäisenä niitä. Hän oli loistava heti alusta asti, ja se kävi heti selväksi, että otamme hänet mukaan yhtyeeseen.

Albumin tuotti Roberto Laghi, joka on aikaisemmin työskennellyt mm. In Flamesin kanssa. Miten päädyitte valitsemaan hänet tuottajaksi albumillenne, ja miten albumin nauhoitukset hänen kanssaan kokonaisuudessaan sujuivat? 

Fredrik Larsson: Hän toimi tuottajana jo ensimmäisellä albumillamme, ja halusimme ehdottomasti jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan. Hän on tuottanut paljon hyvää musiikkia vuosien saatossa, kuten Hardcore Superstaria sekä In Flamesia, ja hän oli todella kiinnostunut työskentelemään myös meidän kanssamme uudestaan. Studiossa kaikki sujui oikeastaan todella rennosti mutta silti ammattimaisesti, ja hän sai meistä kaikista kyllä ulos sen minkä halusimmekin hänen saavan. Emme kerinneet aivan kauheasti harjoitella uusia kappaleita ennen studioon menoa, mutta mielestämme onnistuimme lopulta todella hyvin albumin kanssa ja olemme siihen todella tyytyväisiä.

Jos musiikillisesti lähdet vertailemaan tätä toista albumianne debyyttiinne, niin mitkä näet albumeiden suurimpana eroavaisuutena?

Fredrik Larsson: Kolmen vuoden aikana yhtye kypsyi mielestäni todella paljon, joten tämä on kaikin puolin paljon edeltäjäänsä kypsempi albumi. Lisäksi Tonyn yhtyeeseen mukaantuleminen mahdollisti sen, että pystyimme kirjoittamaan kappaleita paljon monipuolisemmaksi, sillä hänen äänialansa on niin laaja. Itsestäni tuntuu, että tämä albumi on oikeastaan askel niin raskaampaan, kevyempään, nopeampaan kuin myös hitaampaankin suuntaan. Eli tavallaan olemme yrittäneet saada ääripäitä myös enemmän erille toisistaan.

Albumilta on tosiaan jo julkaistu kaksi kappaletta ”Set The Sail” sekä ”Money, Blood, Crucifixus”, josta ilmestyi myös video. Millaisen vastaanoton kappaleet ovat fanien keskuudessa saaneet ja oletteko te itse olleet palautteeseen tyytyväisiä?

Fredrik Larsson: Oikeastaan kaikki palautteet mitä olemme saaneet ovat olleet positiivisia, mutta olemme vielä uramme alkuvaiheessa, joten palaute olisi toki voinut olla vieläkin parempaa omasta mielestämme. Meillä on vielä paljon isoja askeleita otettavana, koska olimme kuitenkin varsin ”tunnettuja” muusikoita jo ennen tätäkin yhtyettä. Olemme kuitenkin mielestäni enemmänkin livebändi, ja livenä myös musiikkimme toimii paremmin. Ei ole helppoa saada nauhoitettua sitä samaa tunnelmaa levylle, kuin mitä livenä pystymme tuottamaan. Uskon kuitenkin, että tällä kertaa onnistuimme siinä!

Millaisia aiheita albumin kappaleiden lyriikat käsittelevät? Mistä niihin on ammennettu ideoita?

Fredrik Larsson: Tony vastaa kappaleiden sanoituksista ja hänen kirjoittamansa kappaleet käsittelevät yleensä hänen omaa elämäänsä, hänen omia kokemuksiaan ja tunteitaan. Hän myös seuraa paljon maailman menoa, ja kirjoittaa kappaleita myös siitä.

Bändinne on perustettu aikana, jolloin digitaalinen musiikki alkaa olla yhä tärkeämpää ja sitä myydään koko ajan enemmän suhteessa fyysisiin äänitteisiin. Mitä mieltä itse olet digitaalisesta musiikista? Tapaatko ostaa musiikkia digitaalisesti, vai oletko enemmän vanhan koulukunnan ihmisiä, jotka haluavat äänitteet fyysisenä hyllyynsä?

Fredrik Larsson: Nykypäivänä jo melkein suosin enemmän digitaalista musiikkia, koska sitä on niin helppo saada. Mielestäni vinyyli on silti paras tapa nauttia jostain albumista, ja fyysisessä äänitteessä on edelleen jotain hienoa, sillä voit itse avata kannen ja lukea lyriikoita samalla kun kuuntelet albumia.

Muistatko edelleen päivän jolloin ostit ensimmäisen CD:n tai vinyylin? Minkä albumin ostit?

Fredrik Larsson: Totta kai muistan! Ensimmäinen albumi jonka ostin, oli Acceptin ”Restless And Wild”. Taisin tuohon aikaan olla noin yhdeksän vuoden vanha, ja tuo albumi vei minut kyllä mennessään. Kaksi vuotta tuon jälkeen näin yhtyeen livenä kotikaupungissani Göteborgissa äitini seurassa, koska olin liian nuori menemään itse katsomaan mitään yhtyettä. Aloin jopa ostamaan CD-levyjä ennen kuin omistin itse koko soitinta, koska silloin jo tiesin, että siinä on tulevaisuus. Ensimmäinen CD jonka ostin oli muistaakseni Yngwie Malmsteenin ”Marching Out” sekä ”Trilogy”.

Kuinka itse näet musiikin tulevaisuuden? Tulevatko CD:t lopulta vain häviämään?

Fredrik Larsson: Uskon kyllä niin. Nykyajan nuorilla ei ole mitään käsitystä vinyyleistä tai vastaavista, koska he eivät ole tuona aikana eläneet. Ja minkä takia heillä pitäisi olla? Nykyään on niin paljon helpompaa kun on Spotify, josta löytyy kaikki maailman kappaleet. Ostat vain hyvät kuulokkeet ja alat kuuntelemaan musiikkia sen kattavasta kirjastosta. Jos et omista hyviä kuulokkeita tai hyvälaatuisia mp3 -tiedostoja, meidän rahamme studiossa menevät aivan hukkaan. (naurua)

Kiitoksia paljon ajastanne ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko lopuksi sanoa vielä jotain Kaaoszinen lukijoille?

Fredrik Larsson: Kiitoksia. Toivottavasti pääsemme lähitulevaisuudessa sinne päin myös keikkailemaan. Tiedän, että Suomesta löytyy paljon metallista tykkääviä faneja, jotka odotamme innolla tapaavamme joskus. Kiitoksia haastattelusta.

[mp3player width=385 height=344 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=deathdestruction.xml]

https://www.facebook.com/DeathDestructionOfficial

Photo by: Caroline Piper Photography

Kommentoi julkaisua