Death Hawks, Hexvessel ja Kairon; IRSE! kiertävät Suomea yhdessä ensi helmikuussa

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 8.11.2016
Death Hawks1
Death Hawks Ilosaarirockissa 2016

Ensi vuoden helmikuun toisena päivänä alkaa melkoinen psykedeliakiertue, kun Death Hawks, Hexvessel ja Kairon; IRSE! koluavat Suomea läpi kymmenen keikan verran. Kiertue alkaa 2.2. Oulun 45 Specialista ja päättyy 25.2. Kouvolan Bar Downtowniin. Death Hawks ja Hexvessel ovat olleet viime vuosina tuttu näky Suomen klubien ja baarien lavoilla ja jonkin verran suosiota on karttunut ulkomaillakin. Kairon; IRSE! on hieman uudempi tuttavuus, mutta ei missään nimessä vähäisempi. Kaikki kolme yhtyettä ovat vakuuttaneet persoonallisella ulosannillaan ja terävällä sävellyskynällään. Tällaisia kiertueita ei turhan usein nähdä Suomen kamaralla, joten otetaan ilo irti kun sellainen kerrankin toteutuu täälläkin.

HELMIKUUN KOVIN TOUR: DEATH HAWKS, HEXVESSEL, KAIRON; IRSE! 2.2.-25.2.

2.2. 45 Special, Oulu
3.2. Bar 15, Seinäjoki
4.2. Tanssisali Lutakko, Jyväskylä
9.2. Tavastia, Helsinki
10.2. Suistoklubi, Hämeenlinna
11.2. Olympia-kortteli, Tampere
17.2. Ravintola Torvi, Lahti
18.2. Dynamo, Turku
24.2. Ravintola Kerubi, Joensuu
25.2. Bar Downtown Kouvola, Kouvola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lippuja voit ostaa Tiketistä: http://www.tiketti.fi/tapahtumat#q=death%20hawks%20hexvessel%20kairon%20irse

Death Hawks

Riihimäeltä lähtöisin oleva psykedeelisen rockin sanansaattaja Death Hawks sai kriitikot ja kansan puolelleen jo vuonna 2012 ilmestyneellä esikoisalbumillaan Death and Decay. Yhtye julkaisi kolmannen, ylistetyn albuminsa Sun Future Moon marraskuussa 2015.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Death Hawksin kesyttömässä soitossa 70-luvun krautrock sulautuu psykedeliaan ja leijaileva tajunnanvirta yhdistyy hypnoottisiin, šamanistisiin rytmeihin. Tällaista rock oli vanhoina hyvinä aikoina, tällaista rock on tulevaisuudessa.

Hexvessel

Enemmän yhteisö kuin pelkkä bändi, Hexvesseliä ympäröivä henki herättää mielikuvan 1960-luvun lopun Laurel Canyoniin muuttaneista Pohjolan pakanoista. Hexvessel maustaa pelkistettyjä folk-sävelmiä psykedeelisellä kuorrutuksella tavalla, joka tuo mieleen kaikuja Captain Beefheartista, King Crimsonista ja The Beatlesista surusilmäiseen americanaan. Yhtye julkaisi tammikuun lopussa kolmannen albuminsa ”When We Are Death”, joka vie yhtyeen soundin metsäfolkista kohti ajatonta psykedeelistä rockia.

Kairon; IRSE!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Vahvana livebändinä tunnetun nuoren pohjalaisbändin huuruisessa avaruusmusiikissa on kuultavissa vaikutteita 70-lukulaisesta progesta ysäri-alternativeen. Välillä kitarat vinkuvat kauniisti shoegaze-tunnelmissa, välillä junnaillaan massiivissa krautrock-äänivalleissa. Ennakkoluulottomasti yhdistelevän Kairon; IRSE!:n voimakas soitto, heleät vokaalit ja upeat kappalerakenteet pääsevät kuitenkin parhaiten oikeuksiinsa lavalla.” – Flow Festival.

Kairon; IRSE! julkaisi vuonna 2014 Bandcampissa albuminsa Ujubasajuba, joka kiinnitti musiikkiblogien huomion ja keräsi ylistäviä arvioita. Tämän jälkeen yhtye on valmistellut tulevaa, progressiivisempaa kokonaisuutta, joka näkee päivänvalon alkuvuodesta 2017. Svart Records julkaisee uuden albumin lisäksi myös Ujubasajuban ensi kertaa fyysisessä muodossa.