Death Hawksin reinkarnaatio unisen popin maailmaan

Kirjoittanut Ville Kangasniemi - 24.3.2019

Miksi siirtyä johonkin muuhun, jos osaa tehdä yhtä asiaa täydellisesti?
Viimeisin single “Scent of Life” on ajeluttanut Death Hawksin psykedeelisen rockin maailmasta dream popin pariin. Voisi sanoa, että 70-luku on nyt käsitelty ja seuraavana järjestyksessä tulee 80-luku. Vaikka mistäs sitä tietää edustaako yksi single koko levyn äänimaailmaa. Bändi itse kommentoi julkaisun yhteydessä, että uutta levyä kohti on menty sävellys edellä. Tätä seikkaa on pohdiskeltu ja yritetty sisäistää tovereiden kanssa. Mitä tuo oikeastaan tarkoittaa? Ensimmäiset kyyniset ajatukset kun olivat ”Miten näin yksinkertaista musiikkia on voitu tehdä sävellys edellä?”

Hippirock pohjaa enemmän jamitteluun bändin kesken, josta kappaleet sitten pala palalta syntyvät. Pop-kappaleet taas perinteisesti tuotetaan hyviksi alusta asti, koska kuka nyt haluaisi julkaista keskinkertaista poppia. Bändin julkaistessa jotain täysin uutta ensimmäinen reaktio yleensä on kielteinen. “En minä tälläistä halunnut, mikseivät tee sitä vanhaa ja hyvää?”

Artistin puolelta asian kyllä ymmärtää. Parempi siirtyä uutta ja tuntematonta kohti, ettei käy AC/DC:t. Musiikin suurkuluttajana mukavuusalueella on helpompi pysyä. Totta kai sitä haluaisi, että suosikkibändi julkaisee samanlaista musiikkia mikä itseä on miellyttänyt aiemminkin. Mutta eivät ne vanhat levyt minnekään mene. Tiedä vaikka oppisit jotain uutta haastaessasi itsesi epämieluisan tyylisuunnan edessä. Vaikka muuten elämässä ei tapahtuisikaan mitään dramaattista, voi elää mukana bändien elinkaarta, antaa musiikin mennä tunteisiin, ja koittaa ymmärtää heidän ratkaisujaan turvallisessa ympäristössä.


Tulevan “Psychic Harmony” -albumin kannesta lähtien huomaa, että ollaan suuren muutoksen äärellä. Death Hawks poseeraa persikanväristä taustaa vasten, ja voit melkein tuntea istuvasi avoautossa kiitämässä Miamin kokaiininhuuruisia rantaviivoja pitkin. Kuva tuo mieleen väistämättä kiertuetoverinsa Circlen. Yhtye ei pelkää menettää vakavasti otettavaa imagoaan, eikä siirtyä tyylillisesti jonnekin täysin muualle. Symboliikka on bänditoiminnassa vahvasti läsnä, ja merkityksiä voi löytää useita. Some on tärkeä markkinointikanava nykypäivänä, ja Death Hawksin Instagram-tili putsattiinkin tyhjäksi uutta alkua varten. Pitkään on levyn päällä istuttu, eikä viime vuonna singlenä julkaistu “Atitlán” päätynyt tulevalle levylle.  Kaiken kaikkiaan edessä on joka osapuolelle jännittävä uusi alku, uusi elämä, uusi tie.

http://www.deathhawks.com/

https://www.facebook.com/deathhawks/

https://www.instagram.com/deathhawksmusic/