Death metalia vanhan koulukunnan hengessä: haastattelussa marraskuussa uuden albuminsa julkaiseva Worthless

Worthless 2015Vuodesta 2009 vanhakantaista death metallia paiskova Worthless julkaisee uuden albuminsa nimeltä ”Grim Catharsis” marraskuun 6. päivä Ranka Kustannuksen kautta. Kaaoszine tavoitti bändin sähköpostitse ja selvitteli hieman minkälaista levyä fanit voivat odottaa ja miten bändi päätyi loppujen lopuksi Ranka Recordsin talliin.

Morjensta! Mitenkäs bändin syksy on lähtenyt käyntiin?

Worthless: Moro. Siinähän se on mennyt levyn julkaisua odotellessa, keikkasettiä treenaillessa, ja hiljalleen uusia biisejä väsäillessä.

Teiltä on tulossa uusi levy ulos nimeltä ”Grim Catharsis” marraskuussa. Voisitteko ihan ensiksi kertoa omin sanoin millaista materiaalia on luvassa ja mitä fanit voivat levyltä odottaa?

Worthless Grim Catharsis 2015Worthless: Luvassa on yhtyeen oman maun mukainen seos vanhan liiton deathmetallia ja melankoliaa, jatkettuna Bathoryllä ja vivahteella vuonoilta. Eivätköhän yhtyeen ystävät luultavimmin levyltä saman bändin tunnista

Millainen oli uuden levyn luomisprosessi? Kauanko kappaleiden kirjoittaminen vei ja millaista studiotyöskentely oli ja kauanko se vei aikaa?

Worthless: Kappaleiden luomisprosessi oli luonteva, ja sitä myös osaltaan edesauttoi uusi jäsen jakamassa kirjoitusvastuuta. Kappaleet syntyivät runsaan vuoden aikana, ja treenikämpällä äänitettyjen esituotantoversioiden jälkeen oli lopullinen studiotyöskentely varsin mutkatonta. Äänitykset tehtiin satunnaisesti osissa silloin kun päivätöiltä ja muulta studiolle kerettiin, alkaen maaliskuun lopusta aina kesäkuun alkuun.

Ensimmäinen levynne ”Beaten By Life” oli omajulkaisu mutta tulevan albuminne julkaisijana toimii Ranka Records. Mistä syystä päädyitte julkaisemaan levynne heidän kauttaan?

Worthless: Ranka Kustannuksen Riku Pääkkönen lähestyi tarjoten diiliä kuultuaan edellistä levyä. Herran korviin levy oli ilmeisesti kantautunut Luxi Lahtisen suosittelemana, eli kiitokset sinne suuntaan! Sana oli kiirinyt myös ulkomaille ja saimmekin yhteydenoton kansainväliseltä alan laatulafkalta, mutta epävarmojen julkaisuaikataulujen ja järjestelyiden puitteissa koimme järkevimmäksi ratkaisuksi tarttua kotimaiseen syöttiin.

Levyltä on jo lohkaistu yksi kappale joka on nimeltään ”Mental Hammer” Miksi juuri tämä kappale valittiin ensimmäiseksi näytteeksi levyltä? Onko luvassa vielä lisää kappaleita levyltä ennen varsinaista julkaisua?

Worthless: Kappaleen tylysti kasvava alku ja tajuntaa takova mantra tekivät siitä valinnan levyn avauskappaleeksi, ja siitä löytyy myös sekä raskasta että nopeampaa poljentoa, kiteyttäen hyvin bändin tyylisuunnan. Levyltä julkaistaan myös toinen maistiaiskappale, käsittääksemme tämän haastattelun yhteydessä. Luvassa myös levyn julkaisuviikon kestävä ennakkokuuntelu.

Mitä voisitte kertoa levyn sanoituksista? Minkälaisia teemoja levyllä käsitellään?

Worthless: Sanoitukset kannattanee kunkin tulkita itse ilman ihmeempiä selittelyjä. Kantavina teemoina ihmisen tuhoisa luonne ja siitä suoraa seurautuva synkkä vallitseva todellisuus, tietoisuus, sekä ihmisyyden iätön vyyhti.

Kuka on tehnyt uuden levyn kansitaiteen ja mistä siihen on ammennettu inspiraatiota?

Worthless: Kansikuva on avoin kunnianosoitus Zdzisław Beksińskille sekä H.R. Gigerille, ja sen on tehnyt bändin tuttava, taiteilija/tatuoija Kotta Uudestakaupungista.

Millaiselta bändin tulevaisuus keikkarintamalla näyttää? Onko loppuvuodelle luvassa keikkoja uuden levyn tiimoilta vai onko katse jo ensi vuoden keikkojen suunnittelussa?

Worthless: Kaksi keikkaa on buukattu marraskuulle: Turku, Rekisteri 21.11. ja Tampere, Varjobaari 28.11. Tammikuulle varmistui juuri yksi keikka, ja lisää pyrimme järkkäämään mahdollisuuksien mukaan.

Vuosi 2015 on ollut erittäin hyvä metallimusiikin kannalta ja loistavia levyjä on julkaistu paljon. Mitkä ovat omat suosikkinne tämän vuoden levytarjonnasta ja odotatteko vielä jotain julkaisuja tältä vuodelta?

Toni Pekkala: Abyssion, A.R.G., Purtenance, Grave, Mörbid Vomit.

Petri Hartikainen: Paradise Lost, High On Fire, Mörbid Vomit, Grave, Demonic Death Judge/Coughdust-split.

Ville Raittila: High On Fire, Grave, Enslaved, With The Dead, Cult of Endtime.

Kiitoksia haastattelusta ja hyvää syksynjatkoa! Mikäli haluatte tähän loppuun sanoa jotain faneillenne, sana on vapaa!

Worthless: Kiitos samoin. Käykää keikoilla ja tukekaa bändejä joita arvostatte, arvostus on molemminpuoleista.

https://www.facebook.com/Worthlessofficial

Haastattelu: Samuli Jalonen

Kommentoi julkaisua