Debyytti EP:nsä julkaissut Divine Apocalypse Kaaoszinen haastattelussa

Kirjoittanut Sampsa Silander - 21.1.2023

Divine Apocalypse on Kurikassa vuonna 2016 perustettu metalliyhtye. Yhtyeen jäsenistöön kuuluvat Saku Lintala, Juho Kurikka, Antti Hautala ja Aaro Kurikka. Yhtye julkaisi hiljattain debyytti EP:nsä ja KaaosZine sai yhtyeen haastatteluun.

Alkuun tärkein kysymys, eli miten menee?

Hyvin menee! Useamman vuoden kestänyt tauko keikkailusta sekä uusien julkaisujen tekemisestä on nyt takanapäin, ja horisontissa siintää paljon hienoja asioita! Tuore EP on juuri julkaistu, ja viime vuosi koostui musavideon tekemisestä ja biisien äänittämisestä.

Mitä suunnitelmia tulevalle vuodelle?

Keväällä 2023 suunnitelmana on keikkailla, ja etenkin Tampereen suunnalla tullaan soittamaan keväällä useampi keikka. Maaliskuussa otetaan suunnaksi studio, ja vuoden loppupuolella on odotettavissa uutta musiikkia juuri julkaistun EP:n jatkoksi!

Esiinnyitte juuri Emergenza-kilpailussa ja pääsitte jatkoon! Miltä muuten näyttää keikkarintamalla?

Keikkarintamalla näyttää näin 3 vuoden tauon jälkeen erittäin hyvältä! Tampereella tullaan ainakin keikkailemaan kovasti! Ja tottakai myös pyritään Emergenza-kilpailussa selviytymään niin pitkälle kuin mahdollista.

Miten kuvailisitte musiikkianne? Mistä saatte siihen inspiraation?

Genrerajojen suhteen meidän musiikki on lähimpänä melodista death metallia. Inspiraatio musiikkiin tekemiseen syntyy musiikin kuuntelusta, keikoista ja treenaamisesta. Kun näkee jonkun toisen tekevän omaa juttuaan tyylikkäästi, se inspiroi itseäkin.

Mistä nimi Divine Apocalypse?

Bändin perustamisen aikoihin haluttiin keksiä nimi, joka jollain tapaa olisi yhdistelmä jostain kauniista ja jostain rumasta asiasta. Tälläinen kaksinaisuus on pyrkimyksenä pitää mukana myös meidän musiikissa. Ja nimi oli näiden pohdintojen tulos.

Kertokaa hieman aikaisemmasta musiikkitaustastanne.

Jokaisen meistä muusikonuran alkutaipaletta määritti kiinnostus Metallicaan, AC/DC:een sekä Iron Maideniin, ja muihin ikonisiin rock- ja metalliyhtyeisiin. Omien esikuvien kopioimisesta syntyi innostus soittamiseen.

Teiltä ilmestyi hiljattain ensimmäinen EP:nne. Millaista palautetta olette saaneet?

Paljon positiivista palautetta mikä on ollut mahtavaa! Monen suusta ollaan kuultu, että kappaleet ”Tiamat”, sekä ”Misanthropic” olisivat olleet erityisesti mieleen. ”Misanthropic”-kappaleen musiikkivideosta olemme saaneet myös positiivisia kommentteja!

Mikä EP:n biiseistä on tullut teille tärkeimmäksi ja minkä takia?

EP:n biiseistä on tullut tärkeimmäksi ”Misanthropic”. Kappale on ikään kuin Divine Apocalypse pähkinänkuoressa, ja sen perusteella pystyy saamaan hyvän kuvan meistä ja meidän musiikista kokonaisuudessaan!

Missä kohtaa voimme odottaa uusia julkaisuja?

Uusia julkaisuja on tulossa vuoden loppupuoliskolla. Olemme menossa studioon maaliskuussa ja siellä olisi tarkoituksena tehtailla kourallinen singlejä. Siitä niitä biisejä alkaa sitten tippumaan tasaisen tappavaan tahtiin.

Mitkä bändit/artistit ovat toimineet esikuvananne?

Yksi suurimmista yhteisistä esikuvista on Children of Bodom, mikä varmasti on vaikuttanut siihen että suurien genrerajojen sisällä me operoidaan nimenomaan melodisen death metallin alueella. Kaikki meistä pitää myöskin Gojiran teknisestä riffittelystä, Slipknotin aggressiivisuudesta ja asenteesta, sekä Cattle Decapitationin pidättelemättömästä brutaaliudesta.

Mitä terveisiä haluaisitte lähettää KaaosZinen lukijoille?

Mikäli death metallin suuntainen musiikki on mieleen, tulkaa keikoille ja kuunnelkaa meidän EP:tä!