Debyytti- ja jäähyväislevy samassa paketissa – Alcyona Sky -projekti maaliin huhtikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.2.2017

Alcyona Sky julkaisee viimein pitkään valmiina maanneen ja bändin nimeä kantavan levynsä 7. huhtikuuta. Ben Varonin Amoralille sopimattomista biiseistä syntynyt projekti äänitettiin jo pari vuotta sitten, mutta biisit jäivät sittemmin jäsenten pääbändien kiireiden takia odottamaan sopivaa julkaisuaikaa.

”Nyt, kun Amoral laskettiin haudan lepoon tammikuussa, on hyvä aika puhdistaa kaapit julkaisemattomasta musiikista ennen täysin uusien kuvioiden käynnistämistä”, Ben Varon kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alcyona Sky oli projekti sanan oikeassa merkityksessä. Kun aikanaan pyysin Ralen (Tiiainen, The Black League), Jyrin (Helko, Warmen, For The Imperium) ja Mickon (Hell, Denigrate, Million Dollar Beggars) mukaan tähän, kauppasin sen heille ajatuksella ’yksi levy, yksi keikka’. Levy tehtiin ja keikkojakin peräti kaksi, joten projektin tavoitteet on jo ylitetty. Mulle oli vaan tarkeää saada nämä kahdeksan biisiä äänitettyä, ja tehdä se parhaiden mahdollisten jätkien kanssa. Olen lopputuloksesta erittäin ylpeä, ja haluan saada levyn ihmisten kuultavaksi.”

Alcyona Sky ei tule keikkailemaan jukaisun tiimoilta eikä minkäänlaisia jatkosuunnitelmia ole – aivan kuten alun perin oli myös tarkoitus. Ainakin tältä erää projekti on saatettu maaliin levyn julkaisupäivänä huhtikuun alussa.

”On suoraan sanottuna todella virkistävää, ettei Alcyona Skyn kohdalla tarvitse miettiä perinteiseen ’bändiarkeen’ liittyviä asioita, kuten esimerkiksi somekamppiksia, treeniaikatauluja tai oheistuotteita. Ainahan soittohommissa musiikki on se pääjuttu, muttä tässä se on AINOA juttu.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Levyltä on jo aiemmin esitelty kappaleet ”Long Time Coming” sekä ”The Leap”, ja tänään julkaistiin kappale ”No Cure”. Kuuntele levyn raskaimpaan antiin lukeutuva biisi täältä:

Alcyona Sky on:
Ben Varon – kitara
Micko Hell – laulu
Rale Tiiainen – rummut
Jyri Helko – basso

www.facebook.com/alcyonasky

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy