Decapitated-yhtyeen jäseniä syytetään kidnappauksen lisäksi myös joukkoraiskauksesta

Decapitated -promokuva 2017

Lähiaikoina otsikoissa runsaasti pyörinyt puolalaisyhtye Decapitatedin tapaus on saanut astetta synkemmän käänteen, sillä yhtyeen jäseniä syytetään kidnappauksen lisäksi nyt myös joukkoraiskauksesta. Spokesman.com-uutissivustolta löytyvän, oikeusasiakirjoista tehdyn tiivistelmän mukaan 31.8. soitetun keikan jälkeen yhtyeen kanssa juttusille ja lopulta keikkabussiin ystävänsä kanssa päätynyt uhri oli tilanteesta aluksi hyvin innoissaan. Uhrin mukaan tunnelma muuttui kuitenkin hyvin pian uhkaavaksi, joten naiset päättivät poistua keikkabussista.

Ennen lähtöään uhri kertoi käyneensä vessassa, jossa itse raiskaus tapahtui yhtyeen vokalisti Rafal Piotrowskin seurattua häntä sinne. Oikeusasiakirjojen mukaan Piotrowski painosti myös tapauksen todistanutta uhrin ystävää mutta naisen kieltäytyessä Piotrowski kaatoi hänet maahan aiheuttaen hänelle ruhjeita jalkoihin. Myös uhrilla itsellään oli tapauksen jälkeen ruhjeita käsivarsissaan. Uhri kertoi lisäksi, että tapahtumien jälkeen yhtyeen kitaristi Waclaw ”Vogg” Kieltyka auttoi häntä pukeutumaan sekä kantoi hänet ulos bussista toisen miehen kanssa.

Asiakirjojen mukaan yhtyeen jäsenet eivät olleet itse järin halukkaita kertomaan tapahtuneesta, vaikka Kieltyka kertoi nähneensä sekä Piotrowskin että basisti Hubert Wiecekin harrastaneen seksiä uhrin kanssa. Piotrowski myönsi bussissa olleen juhlat ja naisten olleen läsnä muttei Wiecekin tavoin suostunut kertomaan asiasta tarkemmin ilman tulkkia, saati antamaan DNA-näytettä. Wiecek kertoi istuneensa vain sohvalla ja olleensa epätietoinen tapahtumien kulusta. Yhtyeen asianajaja Steve Graham kertoo uutissivustolle olevansa kuitenkin luottavainen, että myös yhtyeen versio tapahtumista saadaan kuuluviin.

Kommentit