Decaying tarjoaa rautaisannoksen sotaisaa kuolonmetallia uutuusalbumillaan ”Shells Will Fall”

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 1.8.2020

Vanhan koulukunnan kuolonmetallin nimeen vannova Decaying jatkaa hyväksi havaitsemallaan linjalla viidennellä studioalbumillaan “Shells Will Fall”. Tarjolla on jälleen rautaisannos sotaisilla sanoituksilla kuorrutettua ja aggressiivista kuolonmetallia, joka vyöryy päälle yhtä murskaavasti kuin panssarivaunu. Yhtye ei ole pahemmin päivitellyt tyyliään uransa aikana, mikä ei kuitenkaan harmita lainkaan, sillä tutuista aineksista rakennettu “Shells Will Fall” on vahva death metal -albumi.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Heitetään heti kärkeen pakolliset nurinat. “Shells Will Fall” ei ole maata mullistava kuolonmetallikiekko, eikä se onnistu kipuamaan lajityyppinsä terävimpään kärkeen. Kahdeksan kappaletta sisältävä “Shells Will Fall” on siitä huolimatta viihdyttävä ja laadukkaasti toteutettu death metal -julkaisu, joka loistaa erityisesti jämäkän soundipuolensa ansiosta. Biisikattausta vaivaa kuitenkin tasapaksuus, minkä vuoksi osa materiaalista ei suuremmin sytytä. Se harmittaa, sillä erinomainen nimikkokappale, “Break the Stalemate”, “Carnage” sekä “No Return” olisivat ansainneet rinnalleen enemmänkin vastaavia herkkupaloja. Onneksi kiekon kesto on pidetty maltillisena. Vajaa 40-minuuttinen kuluu albumin ääressä mukavasti, sillä puutuminen alkaa vaivata vasta pitkäkestoisessa tehokuuntelussa.

Decaying tietää selkeästi, mitä se tekee, ja miltä kokonaisuuden tulee kuulostaa. Hienoisesta tasapaksuudestaan huolimatta “Shells Will Fall” on täynnä sen verran tiukkaa jytinää, että hyvällä sykkeellä esitettyä murjontaa kuuntelee mielellään sopivissa pätkissä. Vielä kun yhtyeen sävellyskynässä olisi hieman terävämpi terä, jaksaisi bändin sotaisaa rymistelyä kuunnella pidempiäkin aikoja yhteen menoon. “Shells Will Fall” on kaikesta huolimatta hyvä death metal -kiekko, joka tuskin tuottaa pettymystä yhdellekään yhtyeen fanille.

7-/10

Kappalelista:
1. Shells Will Fall
2. Into the Straits
3. Break the Stalemate
4. Frontier
5. Scarreted Remains
6. Carnage
7. Submerged
8. No Return