Deep Purple joutui entisen kirjanpitäjänsä kavaltamaksi: vei yhtyeeltä yli 2 miljoonaa puntaa

Deep Purple (UK)

Legendaarinen rockyhtye Deep Purple on pitkän uransa aikana kohdannut jos jonkinlaista. Valitettavasti yhtyeen matkan varrelle on sattunut myös paljon ikäviä asioita, joista hyvänä esimerkkinä on tuore tapaus yhtyeen entisen kirjanpitäjän kanssa. 71-vuotias Dipak Rao on Surrey Newsin mukaan vangittu kavallettuaan yhtyeeltä yhteensä 2,2 miljoonaa puntaa, mikä vastaa nykyisen kurssin mukaan noin 2,5 miljoonaa euroa. Vankilassa Rao joutuu istumaan yhteensä kuusi vuotta ja neljä kuukautta.

Rao tunnusti syyllisyytensä valta-aseman väärinkäyttöön sekä laittomaan rahansiirtoon 29. maaliskuuta. Kakustaan hän joutuu istumaan vähintään puolet, ennen kuin voi edes elätellä toiveita ehdonalaiseen pääsemisestä.

Rao siirsi rojalti- ja tekijänoikeusmaksuja hoitavien HEC Enterprises – ja Deep Purple Overseas -yhtiöiden rahoja itselleen, jonka jälkeen hän ohjasi ne lukuisiin eri rahantekojuoniin ja hämäriin bisneksiin. Luonnollisesti Raon rikastumistoiveet kariutuivat, sillä hänen sijoituskohteensa osoittautuivat huijauksiksi, joiden johdosta hän menetti kaikki rahansa. Syyttäjän mukaan koko sotku alkoi vuonna 2008 ja päättyi vasta kuuden vuoden kuluttua.

Kommentoi julkaisua