Deep Purple -kiipparisti muistelee Ozzy Osbournen surullisen kuuluisaa lepakon pään irti puremista: ”Herranen aika, mitä sinulla oli suussasi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.12.2021

Tammikuussa 1982 pimeyden prinssi Ozzy Osbourne teki soolokeikallaan tempun, joka tuli jäämään osaksi heavy metalin historiaa. Legendaarinen keulakuva nimittäin näki lavalla edessään lepakon, jota hän luuli yleisöstä heitetyksi kumileluksi. Showmies päätti puraista lelulta pään irti näyttävästi. Valitettavasti kyseessä ei kuitenkaan ollut lelu, vaan lavalle tipahtanut elävä lepakko.

Havaijin yleisradio haastatteli juuri Deep Purplesta tunnettua kosketinsoittaja Don Aireyta, joka sattui soittamaan tuolloin Osbournen taustabändissä. Airey muistelee Osbournen tempausta:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Kyllä, olin paikalla. Se oli itse asiassa aika hauska sattumus, sillä soitin linnamaisen lavarakennelman portailla, jonne kosketinsoittimet oli sijoitettu. Katsoin alas soittaessamme kappaletta ’Suicide Solution’, ja ihmiset viskoivat lavalle aivan mitä sattuu, kuten eläimiä ja kuolleen kissan”, Airey kertoo ja jatkaa:

”Näin Ozzyn kävelevän lepakko kädessään. Kun tulin pois lavalta, kysyin häneltä, että herranen aika, mitä sinulla oli suussasi. Hän sanoi luulleensa sitä muoviseksi lepakoksi, mutta se olikin elävä. Ozzy sanoi, että se puri häntä, ja siksi hän päästi siitä irti. ’Mikä paskiainen’, sanoin ja kaikki nauroivat. ’Meidän pitää etsiä se ja antaa sille Aussie-seerumia.’ Kukaan ei kuitenkaan löytänyt lepakkoa enää, se vain hävisi. Kaikki nauroivat, kun menin kertomaan Sharonille, että ’Tämä on vakavaa. Lepakoilla on vesikauhua. Ozzy voi saada raivotaudin, meidän täytyy viedä hänet sairaalaan.’”