Deep Purple -kitaristi Steve Morse astuu hetkeksi syrjään bändin keikoilta: tuuraaja jo selvillä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 31.3.2022

Legendaarisen Deep Purplen pitkäaikainen kitaristi Steve Morse on ilmoittanut aikovansa astua hetkellisesti sivuun yhtyeen kiertueilta perhesyiden takia. Morse siis jatkaa edelleen bändin virallisena jäsenenä, vaikka hän ei keikkoja hetkeen soitakkaan.

Morsen tuuraajaksi keikoille saatiin Simon McBride, joka on uransa aikana soittanut esimerkiksi Ian Gillanin ja Don Aireyn yhtyeissä.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Morse kertoo:

”Hei, kaikki. Olen juuri soittanut muutaman keikan bändin kanssa. En ole soittanut livenä vuosikausiin. Se on katkeransuloista, ihanaa aikaa kokoontua yhteen. Rakas vaimoni Janine taistelee kuitenkin parhaillaan syöpää vastaan. Tässä vaiheessa on niin paljon mahdollisia komplikaatioita ja tuntemattomia asioita, että minun on yksinkertaisesti oltava hänen luonaan niin kauan kuin meillä on aikaa jäljellä. En ole jättämässä bändiä – toivon, että kun hän saa terveen paperit, voin palata kiertueelle. En kuitenkaan näe mitään todennäköistä tilannetta, joka mahdollistaisi ulkomaankiertueen lähitulevaisuudessa.”