Deep Purplelta uusi albumi ensi vuonna

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.12.2012

Englantilainen rockia soittava Deep Purple on saanut valmiiksi tulevan vielä nimeämättömän albuminsa nauhoitukset. Lue lisää nähdäksesi yhtyeen virallinen viesti asiaan liittyen.

”Uuden albumin nimi on toistaiseksi suuri kysymysmerkki koko yhtyeelle. Olemme nauhoittaneet uuden albumin ja se on fantastinen kokoelma kappaleita. Tällä hetkellä se on ainoa asia, jonka voin sanoa varmaksi..”

– Ian Gillan

Kahdeksan vuotta yhtyeen edellisen “Rapture Of The Deep” –albumin julkaisun jälkeen yksi Britteinsaarten rock-historian kaikkien aikojen suurimmista jalokivistä, Deep Purple, on saanut valmiiksi täysin uudesta materiaalista koostuvan studioalbumin. Toistaiseksi nimeämättömän albumin on määrä päätyä kauppojen hyllyille huhtikuussa 2013.

Ympäri Eurooppaa useiden biisinkirjoitussessioiden aikana syntynyt materiaali on nauhoitettu ja miksattu Nashvillessä tuottaja Bob Ezrinin toimesta. Ezrinin tuottamien hittilevyjen kokoelmasta löytyy Pink Floydin ”The Wall” –albumin lisäksi mm. KISSin, Alice Cooperin ja Aerosmithin albumeita.

Deep Purplen uuden albumin huhutaan olevan täydellinen paketti aitoa 70-luvun henkeä huokuvaa Purplea modernilla tuotannolla ryhditettynä. Yhtyeen nokkamies Ian Gillan on paljastanut muutamia kappaleiden työnimiä, jotka saattavat myös päätyä uuden albumin lopulliseen raitalistaan. Muun muassa nimet ”Out Of Hands”, ”Uncommon Man” ja ”Hell to Pay” ovat ehdolla Deep Purplen säveltämien rock-musiikin kestosuosikkien sarjaan.

Yhtye ilmoittaa lisää infoa albumin edistymisestä reaaliajassa osoitteessa: www.deeppurple2013.com