Deep Purplen Don Airey kuvittelee bändin tarun loppuvan vaivihkaa ilman sen suurempaa spektaakkelia

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.1.2022

60-luvun lopusta asti toiminnassa ollut rock-yhtye Deep Purple on tehnyt pitkän uran keikkaillen ympäri maailmaa lukemattomat kerrat, ja bändi on julkaissut kiitettävät 22 studioalbumia. Viimeisin levy on marraskuussa julkaistu ”Turning To Crime”.

Moni varmasti miettii, millainen rock-veteraanin uran huipentuma tulee olemaan. Samaa pohti Rolling Stone -lehti, joten niinpä toimittaja päätti kysyä asiaa Deep Purplen kosketinsoittaja Don Aireylta.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Airey kertoo haastattelussa, millaiseksi hän kuvittelee sen hetken, kun bändi soittaa viimeisen konserttinsa ja hän kävelee pois lavalta. Kosketinsoittaja vastasi seuraavaa:

”T.S. Eliotin sanat tulevat mieleen: ’Näin yhtye päättyy. Ei pamauksella, vaan hiljaa vinkuen.’ Luulen, ettemme tule tietämään, että se on viimeinen keikkamme. Meillä ei ole aavistustakaan siitä, että se on viimeinen. Niin se loppuu. Se ei tule olemaan mikään suuri spektaakkeli”.