Deep Purplen faniyhdistys täyttää 20 vuotta: Luvassa ainutlaatuinen ilta lokakuussa Kulttuuriareena Gloriassa

Deep Purple (UK)

Lauantaina 6. lokakuuta tekee Purple Night kunniaa sekä itselleen että todellisille rockin jättiläisille, 50-vuotiaalle Deep Purplelle ja Rainbow-yhtyeelle, kun vietetään yhdistyksen 20-vuotisjuhlaa. Perfect Strangers of Finland PSOF ry aloitti tapahtumien järjestämisen vuonna 2008, jolloin vietettiin yhdistyksen 10-vuotisjuhlaa. Tähän mennessä on järjestetty kahdeksan tapahtumaa: vuosina 2008, 2009, 2011, 2012, 2015 ja 2016 Tavastia klubilla sekä Virgin Oil Co:ssa vuosina 2013 ja 2014. Nyt järjestettävän 20-vuotisjuhlan kunniaksi on käytössä uusi juhlapaikka Helsingissä, sillä juhlat pidetään Kulttuuriareena Gloriassa, jossa juhlistetaan Deep Purplen ja sen sukupuun musiikin ystävien kanssa tuota historiallista tapahtumaa.

PSOF ry on perustettu Helsingissä vuonna 1998 edistämään ja kunnioittamaan Deep Purplen ja sen sukupuun musiikkia. Se on Deep Purplen managementin Thames Talent Ltd:n hyväksymä ainoa virallinen Deep Purple -yhdistys (faniklubi) Suomessa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää Deep Purple -yhtyeen musiikin harrastusta Suomessa. Deep Purplen ohella annetaan tilaa myös muille laajaan DP-sukupuuhun kuuluville bändeille ja projekteille kuten Rainbow, Blackmore’s Night, Whitesnake, Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Graham Bonnet, Doogie White. Sukupuuhun katsotaan kuuluviksi emobändin Deep Purplen lisäksi kaikkien Deep Purplessa soittaneiden muusikoiden muut bändit ja projektit. Voidaankin siis puhua Deep Purple -viidakosta. Emobändi Deep Purple ja sen sukupuun jäsenet suhtautuvat yhdistykseen erittäin positiivisesti, joten yhdistyksen jäsenet ovat päässeet tapaamaan bändin jäseniä useamman kerran kuluneiden vuosien aikana.

Yhdistyksen punaisena lankana on tarjota esiintymismahdollisuuksia lukuisalle määrälle enemmän tai vähemmän ammatikseen soittaville muusikoille ja muusikonaluille. Tapahtumissa on vuosien kuluessa esiintynyt toista sataa artistia. Muutamia nimekkäämpiä esiintyjiä ovat olleet Doogie White (ex-Rainbow-solisti), Nikolo Kotzev, Johnnie Bolin, Anssi Kela, Timo Kotipelto, Tipe Johnsson, Erja Lyytinen, Mikko Rintanen, Jukka ”Jay” Lewis ja paljon muita lahjakkaita muusikoita. Tapahtumissa on esiintynyt myös runsas joukko yhdistyksen omia muusikoita. Muusikkokaarti on ollut erinomaista tasoa, ja teemojen kautta on ollut mahdollisuus tuoda ohjelmistoon myös vähemmän tunnettua tuotantoa. Tapahtumissa on ollut useita teemoja kuten 10 Perfect Women, In Rock, Rainbow All Night Long, Who Do We Think We Are, Old-New-Borrowed and Blue, Ritchie Blackmore 70-v ja Tommy Bolinin aikakauden musiikkia, jolloin Tommyn veli Johnnie saapui USA:sta esiintymään tapahtumassa. Ensimmäinen Purple Night -tapahtuma oli yhdistyksen 10-vuotisjuhla. Vuosien aikana on huomattu, miten tärkeää Deep Purple -sukupuun musiikki on monelle muusikolle ja musiikin harrastajalle.

Deep Purple ja PSOF ovat saavuttaneet merkittävän merkkipaalun, minkä vuoksi on aika katsoa taaksepäin ja muistella menneitä. Tänä vuonna, yhdistyksen perustamisen 20-vuotisjuhlan lisäksi vietetään myös Deep Purplen perustamisen 50-vuotisjuhla. Sen kunniaksi käydään illan aikana läpi bändin musiikkituotantoa bändin koko olemassaolon aikakaudelta, eli ”From the Beginning to Infinity”. Samalla kunnioitetaan aiempia Purple Night-tapahtumia antamalla muutamille niissä esiintyneille muusikoille mahdollisuus esiintyä uudessa juhlassa. Eli ilta on tavallaan ”Maraton Deep Purple” viidakossa, jolloin samalla kurkistetaan viidakossa olevaan helmiarkkuun”.

Illan PSOF-housebändien erinomaiset muusikot luovat solisteille Jukka Lewis, Rafael Castillo, Andrea Brosio, Peter James Goodman, Anssi Stenberg ja Johan Mattjus upeat puitteet esittää ja tulkita monelle niin rakasta Deep Purple -musiikkia. Osa solisteista on esiintynyt jo aiempien vuosien Purple Night -tapahtumissa, esimerkiksi Anssi Stenberg oli vuonna 2008 10-vuotisjuhlan ensimmäinen esiintyjä. Ja kuten aiemminkin on illassa mukana myös uusia kasvoja – Rafael Castillo ja Andrea Brosio. Illan aikana myös muut tapahtumassa mahdollisesti vierailevat muusikot kunnioittavat Deep Purplen musiikkia. Aiemmista tapahtumista tuttu musiikin monivirtuoosi Petteri Hirvanen toimii illan musiikillisena johtajana.

Illan toinen musiikillinen anti on Rainbow Shakers Oulusta. Bändi toimi vuonna 2016 Joe Lynn Turnerin taustayhtyeenä Puolangan Lankafesteillä. Rainbow Shakersin solisti Jukka Nummi on monelle tuttu useasta aiemmasta Purple Night -tapahtumasta. Kitaristi Mauri Savolainen ja basisti Petteri Gullsten ovat myös tuttuja aiemmista tapahtumista. Rainbow Shakers taustalaulajineen tulkitsee illan aikana kunnioitettavalla tavalla sekä hittejä että helmiä Rainbow-yhtyeen tuotannosta.

Kulttuuriareena Gloria sijaitsee Helsingin keskustassa, Pieni Robertinkatu 12:ssa. Raitiotievaunulinja 10 vie Rautatieasemalta 400 metrin päähän tapahtumapaikasta. Paikka on toiminut historiansa aikana myös elokuvateatterina, ja se antaa tänä päivänä upeat puitteet erilaisille juhlille. Paikassa on mahdollisuus nauttia aikuisten virvokkeita ja pientä purtavaa.

Synttärikahvit tarjotaan klo 19.oo-21.00 välisenä aikana.
Muutokset esiintyjälistaan ovat mahdollisia.
Lippuja tapahtumaan voi ostaa ennakkoon Tiketistä hintaan 20 € (sisältää palvelumaksun) tai ovelta samaan hintaan 20 €, mikäli lippuja on jäljellä.
Lippujen hintoihin sisältyy myös eteispalvelumaksu 2,50 €. Tapahtumasta jaetaan jokaiselle muistoksi Purple Night 2018 -rintamerkki.

Kommentoi julkaisua