Deez Nuts – Word Is Bond

Deez Nuts on yhtye, joka on itselläni jostain syystä aina jäänyt hyvin vähälle huomiolle. Olen kuitenkin kuullut yhtyeestä lähes pelkästään hyvää, joten bändin julkaistessa neljännen kokopitkänsä on minunkin jo aika tutustua siihen hieman lähemmin. Uutukaisen nimi on ”Word Is Bond” ja julkaisijana toimii Century Media.

Avausraita ”Word” toimii lähinnä intron roolissa ja ensimmäinen varsinainen kappale on nimeltään ”Yesterday”. Reipasta NYHC-henkistä myllytystä kovalla otteella. Tämä yhtye ei selvästikään ole tullut leikkimään. ”Pour Up” jatkaa samaisella NYHC-meiningillä, joskin nyt hieman nopeammalla tempolla. Deez Nuts on selkeästi samoilla linjoilla Madballin kanssa. Jotenkin itselläni oli sellainen mielikuva, että tämä yhtye olisi ollut enemmänkin metalcore-tyylistä, mutta kyllä ainakin tällä albumilla mennään selkeästi rehdimmän hardcoren puitteissa. Toki albumilta löytyy hetkittäin metallista kitarointia, mutta sitä nyt nykyään löytyy hc-puolelta enemmänkin, eikä se vielä mielestäni tee yhtyeestä metalcore-osastoon lokeroitavaa.

Behind Bars”, ”I Don’t Wanna Talk About It” ja varsinkin ”What I Gotta Do” -kappaleet ovat erinomaisia hardcore-ralleja. Vokalistin paikalla toimiva JJ Peters hoitelee oman tonttinsa kunniakkaasti eikä sorru mihinkään epäuskottavaan piipitykseen, kuten joissain uudemman polven hc-yhtyeissä on käynyt. Deez Nuts on kokonaisuutena varsin hienosti toimiva paketti. Yhtyeen historiikissa on myös mainittuna vahvat hip hop -vaikutteet, joita on kieltämättä havaittavissa tälläkin levyllä, muttei mitenkään erityisen vahvasti.

”Word Is Bond” on ehdottomasti levy, jonka jokaisen hardcore-diggarin kannattaa hankkia. Itsekin voin olla tyytyväinen ottaessani vihdoinkin selvää tästä yhtyeestä, sillä tässä on yksi kovimmista levyistä, joita tämän vuoden puolella on julkaistu. Jos ei Deez Nuts siis ole entuudestaan tuttu, niin nyt vain rohkeasti tutustumaan!

8/10

Kappalelista:

1.Word
2.Yesterday
3.Pour Up
4.What’s Good?
5.Behind Bars
6.What I Gotta Do
7.Chess Boxin’
8.Don’t Wanna Talk About It
9.Face This On My Own
10.Wrong Things Right
11.Understand
12.Party At The Hill
13.The Message
14.Word Is Bond

http://deeznutshardcore.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua