DEF CON ONE – Warface

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.5.2012

Kymmenisen vuotta kasassa ollut englantilainen DEF CON ONE julkaisee kesäkuun puolessavälissä toisen levynsä, joka kantaa nimeä ”Warface”. Muuten tuntemattomasta miehistöstä löytyy yksi keikkalavoja kovasti kuluttanut kaveri, koska bändin rumpalina toimii 2000 – 2008 Venomissa soittanut Antony Lant, mutta muuta yhteistä näillä kahdella bändillä ei olekaan.

DEF CON ONEa kuunnellessa tulee nimittäin mieleen aivan erityylinen bändi: Pantera. Bändin groovaava mutta aggressiivinen soitanta on selkeästi ottanut vaikutteensa ”Cowboys From Hellin” aikaiselta Panteralta. Meno on samanlaista, asenne on samanlainen ja DEF CON ONEn soolokitarointi kuulostaa erehdyttävän paljon Dimebag Darrellin melodisen mielipuoliselta kikkailulta. Lähteet ovat siis selkeästi esillä, mutta bändi onnistuu silti kuulostamaan itseltään.

Tarttuva ja tiukka riffittely sekä ja äkäisen kuuloisen vokalistin laulanta ovat pääosissa ”Warface”-lätyllä. Bändissä äänihuulia rääkkäävä Davey Meikle omaa varsin monipuolisen äänen ja hoitaa huutolaulannan ohella puhtaamman ilmaisun todella hyvin. Kaverin äänessä on todella paljon asennetta mukana, mikä tuo sopivasti voimaa biiseihin. Laulua onkin koetettu käyttää mahdollisimman monipuolisesti, ja esimerkiksi erilaisten efektien käyttö ei ole bändille vierasta. Soundipuolella ollaan ”enemmän on enemmän” -linjalla, ja varsinkin rummut nakuttavat varsin komeasti. Kitarat surisevat myös mukavan matalalla.

Alkuun melkein tunnin mittainen ”Warface” kuulostaa kuluneelta ja väsyneeltä, mutta jo toisella kuuntelulla biiseistä alkaa saada paremmin kiinni. Tasaisen tappava runnominen tuntuukin yllättävän hyvältä ratkaisulta, ja useamman kuuntelun jälkeen bändin meno miellyttää jo melkoisen paljon.

7/10

Kappalelista:
01. Never Look Back
02. March of the Dead
03. Warface
04. Hold On
05. Blood
06. Steeped in Pain
07. 10 Bullets
08. Feeling Cold
09. My Halo
10. Hit List
11. In Death
12. Give Me Strength

http://www.myspace.com/defcononehq

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat