Defiant julkaisee uutta modernia hardcorea – ”Kill Your Idols” ruodinnassa

Kun vuosi 2020 on vihdoin ohi, on syytä aloittaa uusi vuosi paremmalla jalalla kuin edellinen.

nimeä kantava vegan straight edge yhtye on suhteellisen tuore nimi kotimaassamme, vaikkakin he ovat lunastaneet oman paikkansa kotimaan skenessä nopeasti. Esikois EP:n julkaisemisen jälkeen yhtye on ahkeraan kiertänyt kotimaan klubeja ja heidän nimensä onkin vakiintunut hardcore-fanien huulille.

Helsinkiläiset straight edge -soturit julkaisivat ensimmäisen täyspitkänsä ”Kill Your Idols” 29. tammikuuta. Levy käsittelee teksteissään nyky-yhteiskunnan heikkoja kohtia sekä kritisoi idolisoinnin paikkaa maailmassamme. Suosittelenkin seuraamaan sanoja kuunnellessanne levyä läpi. Levyn ensimmäinen single sekä nimikkoraita ”Kill Your Idols” julkaistiin upean musiikkivideon kera tammikuun 9. päivä.

”Reflection tricks you, sometimes your own. Kill your idols.”

Idolisoinnin kyseenalaistava sekä omaan ajatteluun kannustava avausraita on todellakin ajatuksia herättävä. Katso alta biisin musiikkivideo!

Yhtyeen kitaristin Saurav Tamrakarin luotsaama Defiant seuraa musiikillaan vahvasti omaa polkuaan, mutta sieltä voi bongata vivahteita yhtyeistä kuten Converge, xRepentancex sekä vastaavasta 2000- luvun metalcoresta ja modernista hardcoresta. Uusi täyspitkä pitää sisällään uudelleen äänitetyt versiot muutamasta vanhasta raidasta sekä nyrkillisen uutta materiaalia. Kaikesta tästä on muovattu keskenään resonoiva tiukka paketti modernia hardcorea. Yksitoista raitaa pitää sisällään hakkausta ja rähinää, mutta myös interludeja sekä roimasti omaperäisyyttä.

Levy alkaa mieleenpainuvalla introlla, joka johtaa mukaansa vetävään nimikkoraitaan. Täydellinen keikkahitti jonka aikana päästään heittämään kierrepotkuja sekä two steppaamaan, unohtamatta yhteishuutoja. Takuuvarmaa Defiantia sanoisin. Seuraavat raidat ovat olleet yhtyeen ensimmäisistä keikoista asti osa keikkasettiä ja yhtyettä seuranneille faneille raidat ”Harm” sekä ”Daydreamer” ovatkin jo ennestään tuttua materiaalia.

Interluden jälkeen luvassa on uudet biisit ”I will never be like you” sekä ”Bleed Till it’s done” jatkaen levyn teemaa. Ensin mainittu raita on hieman klassisempaa hardcorea jahtaava raita, jota voin suositella lämpimästi henkilöille, joita kiinnostaa päästä sisään yhtyeen musiikkiin. ”Bleed Till It’s Done” vuorostaan on grooverikas ralli joka huipentuu vokalistin taidonnäytteisiin. Kun kuuntelee yhtyeen vanhempia versioita seuraavista ”Collapse” sekä ”Backwater” biiseistä, on sanomattakin selvää että yhteen frontmanin sekä vokalistin taidot ovat parantuneet todella hurjasti. Hänen vokaalinsa riipivät jääräänkin kalloon ja vahvat lyriikat kietoutuvat kuulijan aivojen ympärille kuin käärme konsanaan. Nämä kaksi biisiä ovat jokaisen ilmastoaktivistin pakollinen työkalu heidän repussaan. Yhtye haluaa muistuttaa musiikkinsa kautta ettei maapallolla tule olemaan tulevaisuutta, jos jokin ei kulutusyhteiskunnassamme muutu.

”We will make a difference if you have what it takes. Change This World.

’IPCC report says we have 11 years. 11 years to prevent ecosystem breakdown’.

Disaster upon us, Ecosystem Collapse.

Individual actions, collective impact.”

Levyn loppuosa on myöskin ennenkuulematonta materiaalia ja varmasti toimii vanhemmankin hardcoren ystäville.

Jos yhtyeen musiikki nappaa, niin kannattaa ottaa haltuun myös esimerkiksi Jyväskylästä ponnistavat ja tai sastamalan tuore ysärihardcoren sanansaattaja

Vahva DIY- meininki on ollut yhtyeen tapana jo pitkään ja se jatkuu myös tälläkin levyllä niin kansitaiteessa, musavideoissa kuin musiikissakin. Rakkaus musiikkiin sekä intohimo itsensä parantamiseen ja kehittämiseen välittyy todellakin musiikin kautta.

Yksi nykyisen suomihardcoren nimiä, joka on syytä ottaa haltuun ja käydä katsomassa heti kun keikat alkavat taas rullaamaan – Defiant ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Keikkoja odotellessa suurimmat fanit voivat käydä lunastamassa itselleen paitoja sekä levyn fyysisiä painoksia yhtyeen someista. Heidät löytää vaikkapa Facebookista sekä Instagramista!

8½/10

Kappalelista:
1. Kill Your Idols
2. Harm
3. Daydreamer
4. Interlude I: Frail
5. I will Never Be One Of You
6. Bleed Till It’s Done
7. Collapse
8. Backwater
9. Interlude II: A Boy A Son
10. A Test Upon Sanity
11. 10th

Kommentoi julkaisua