Deftonesin Chino Moreno muistelee, kuinka Madonna sai bändille aikoinaan levytyssopimuksen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.12.2023

Vaihtoehtometallin suosikki Deftones kuuluu genrensä arvostetuimpiin bändeihin. Yhtyeen nousu suosioon sai kuitenkin alkunsa levytyssopimuksesta, jonka mahdollisti epätodennäköiseltä vaikuttava hahmo; popin kuningatar Madonna.

Madonna toimi Maverick Recordsilla aktiivisesti uusien kykyjen etsijänä. Ja kun sitten 90-luvvun puolivälissä Deftones esiintyi Los Angelesissa, hiipi sana yllättäen myös Madonnan korviin.

”Emme rehellisesti sanottuna yrittäneet saada levytyssopimusta. Olimme onnekkaita esiintyessämme Las Vegasissa – soitimme siellä ensimmäistä kertaa. Soitimme bändin jälkeen, joka esiintyi levy-yhtiöille yrittäen saada sopimusta. Mutta paikalla oli joku, joka tunsi jonkun joka tunsi Madonnan. Ja demonauhamme päätyi hänelle”, laulaja Chino Moreno muistelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sitä, mitä seuraavaksi tapahtui, Moreno kuvaili ”surrealistiseksi”:

”Menimme seuraavana päivänä töihin – olin tuolloin töissä Tower Recordsissa – kunnes sain puhelun Maverick Recordsilta, joka oli tuolloin Madonnan levy-yhtiö. Se oli tuore levy-yhtiö, ja hän oli tehnyt sopimukset ainoastaan Alanis Morissetten ja Candleboxin kanssa. He soittivat ja sanoivat, että Madonna haluaa nähdä teidän soittavan. Joten he lennättivät meidät takaisin Los Angelesiin”.

”Saavuimme Los Angelesiin, ja olimme pienessä harjoitustilassa. He vuokrasivat meille soittokamat. Sisällä oli Madonnan manageri, Guy Oseary. He istuvat alas ja pyysivät meitä soittamaan. Soitimme noin kaksi kappaletta, ja sitten puolivälissä Maverick Recordsin toinen perustaja Freddy DeMann nousi ylös ja sanoi: ’Okei, kuulin tarpeeksi – mihin allekirjoitan?’ Menimme toimistolle heti sen jälkeen. Istuin sohvalle, ovi aukeaa ja Madonna astuu sisään. Yksi ensimmäisistä kuuluisista ihmisistä, jonka tapasin, oli Madonna.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat