Deftonesin jättänyt basisti Sergio Vega olisi toivonut, että hän olisi ollut yhdenvertainen jäsen yhtyeessä: ”Minua verratiin varastotilaan”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.5.2022

Vaihtoehtometallia esittävän Deftonesin basisti Sergio Vega ilmoitti jonkin aikaa sitten jättävänsä yhtyeen. Nyt Vega on avautunut hieman tarkemmin kohtelustaan yhtyeessä.

Vega kertoo Jamey Jastan juontamassa The Jasta Show’ssa, että häntä ei aina kohdeltu tasavertaisesti, vaan pidettiin varastotilaan verrattavana palkkamuusikkona.

”Se, että olin keskeinen säveltäjä, sovittaja ja yhteistyökumppani, mutta myös henkilö, jolle maksetaan palkkaa, aiheutti ristiriitaa. Eikä ainoastaan itselleni, vaan koko jutulle. Se olisi sama kuin se, että olet kotona ja saat palkkaa. Nämä ovat ne parametrit, joita olen yrittänyt muuttaa. Haluan vain olla samassa veneessä. Kyse ei ole samasta rahasta tai mistään, mutta kun ajat ovat hyvät, ajat ovat hyvät. Kun on tuloja, voimme ammentaa niistä.”

”Sain puhelun, jossa sanottiin: ’Meiltä valuu paljon rahaa varastotilaan ja sinuun.’ Ja minä sanoin: ’Se on ongelmani – minua verrataan varastotilaan. Minä olen rivierä.”

”Minä en pyytänyt mitään pandemian aikana. Kyse oli vaan sopimuksen peruuttamisesta, mikä on heidän oikeutensa. Ja sitten minä ajattelin, että tämä ei toimi kenenkään hyväksi. Voimme vihdoinkin ryhtyä täydelliseen uudelleenjärjestelyyn. Loppujen lopuksi emme kuitenkaan päässeet sopimukseen siitä. Mikä on okei.”