Deftonesin kosketinsoittaja kommentoi keskustelua taustanauhoista: ”Ihmiset ovat niin tottuneet näkemään täydellisen keikan”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.6.2022

Metallimaailmassa on viime aikoina puhuttu paljon taustanauhojen käytöstä. Legendaarinen rock-yhtye KISS jäi hetki sitten kiinni ennalta nauhoitettujen lauluraitojen käytöstä, ja aikaisemmin tänä vuonna käytiin keskustelua kotimaisen Santa Cruzin taustanauharikkaasta konsertista.

Vaihtoehtometallisuuruus Deftonesin kosketinsoittaja Frank Delgado avasi hieman omaa mielipidettään taustanauhojen käytöstä tuoreessa NME:n haastattelussa.

”On aina hienoa, kun ihmiset voivat tuoda parhaansa esiin ja tuntea sopeutuvansa joukkoon ilman huolta siitä, että he ovat osa tiettyä skeneä. Joskus on oltava se piikki lihassa. Me olimme aina se, joka erottui, koska emme olleet samanlaisia. Asiat etenevät vaiheittain, mutta yksi asia, jonka olen mielestäni huomannut, on se, että nykyään musiikissa käytetään niin paljon metronomiraitoja ja taustaraitoja, joten siinä on niin paljon täydellisyyttä, mikä on minulle melkoinen trippi, koska meillä ei ole koskaan ollut mitään sellaista.”

”Ihmiset ovat niin tottuneet näkemään täydellisen keikan, että he odottavat asioiden kuulostavan täsmälleen samalta kuin levyllä, mutta raa’assa ja jännittävässä esityksessä on jotain, joka puhuttelee aina joitakin ihmisiä. Toiset saattavat sanoa, että se kuulostaa paskalta, mutta aikana, jolloin kaikki kuulostaa ja näyttää niin täydelliseltä, minusta on joskus tärkeää olla epätäydellinen.”