Degreedin ”Public Address” nivoutuu saumattomasti ja huomaamattomasti osaksi ruotsalaisyhtyeen diskografiaa

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 24.8.2023

Ruotsalainen melodisen rockin taituri Degreed julkaisi heinäkuussa uransa seitsemännen pitkäsoiton. Viime vuonna ”Are You Ready” -albuminsa julkaissut Degreed ei ole siis aikaillut vaan on puristanut irti uutta musiikkia luovuutensa ahjosta. ”Public Address” sisältää edeltäjänsä tavoin energistä ja reipashenkistä rockia.

Robin Erikssonin, Daniel Johanssonin, Mikael Blancin ja Mats Erikssonin muodostama Degreed on julkaissut pitkäsoittoja lähes systemaattisesti muutaman vuoden syklein. Vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaissut ruotsalaisyhtye ei ole vuosien varrella kärsinyt runsaista jäsenvaihdoksista, mikä selittyneekin hyvän yhteiskemian puolesta. Degreedin kaltaisen rock-yhtyeen kohdalla huomio kiinnittyy tietysti polkeviin riffeihin sekä vokalistiin, rouheaääniseen Erikssoniin.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Degreedin lisäksi Erikssonin ääntä voi kuulla City Of Lightsin ”Before The Sun Sets” -albumin taustalauluissa ja Robin Redin pitkäsoitolla. Robin Red on Erikssonin soolouran nimi, jonka alla vokalisti toteutti pitkäaikaisen haaveensa julkaisemalla esikoisalbuminsa vuonna 2021. Erikssonin sooloalbumillakin kuullaan hänen komeaa äänenkäyttöään ja rockia muttei aivan yhtä modernilla otteella kuin Degreedin levytyksillä.

Palataan kuitenkin Degreediin ja yhtyeen seitsemänteen pitkäsoittoon, joka on edeltäjiensä tapaan energistä ja asteittain eri lailla vivahteikasta rockia. Albumi etenee täysin ennalta-arvattavasti vauhdikkaasta linjasta kevyempään ja sisältää hienoisia yksityiskohtia. Pitkäsoittoa leimaa tietynlainen geneerisyys ja kasvottomuus, mikä näkyy siinä, etteivät kappaleet jää mieleen. Se on hienoinen pettymys ja yllätys, sillä ”Are You Ready” -albumilla Degreed onnistui kuitenkin herättämään enemmänkin ajatuksia. ”Public Address” on pitkäsoitto, jossa mikään ei mene varsinaisesti vikaan muttei myöskään suuremmin hetkauta.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/degreedmusic

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat