Delain julkaisi uuden kokoonpanonsa ja ”The Quest and the Curse”-singlen

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 11.8.2022

Sinfonisen metallin ystävät saivat alkuvuonna 2021 surullisia uutisia: alankomaalaisen Delain-yhtyeen jäsenet kosketinsoittaja Martijn Westerholtia lukuunottamatta ilmoittivat jättäneensä yhtyeen. Tuolloin oli epäselvää, missä muodossa yhtyeen toiminta jatkuu. Vastaus kysymykseen on nyt saatu, sillä Westerholtin johtama Delain julkaisi uuden kokoonpanonsa sekä uuden singlen ”The Quest and the Curse”. Kappaleelle on kuvattu myös musiikkivideo.

Täysin uudesta kokoonpanosta ei voi kuitenkaan Delainin tapauksessa puhua, sillä rumpujen taakse on palannut yhtyeessä vuosina 2006-2014 soittanut Sander Zoer ja kitaristi-taustalaulajan pestin hoitaa nykyisin Ronald Landa, joka vaikutti yhtyeessä jo vuosina 2006-2009. Uusina jäseninä yhtyeeseen ovat liittyneet basisti Ludovico Cioffi ja laulaja Diana Leah.

Tuoreen singlen ”The Quest and the Curse” kerrotaan sisältävän massiivisia riffejä, meheviä orkestraatioita, vaikutteita elokuvamusiikista, metallia, poppia, elektroa ja monia muita vanhoja ja uusia vaikutteita. Näillä eväillä yhtye kuvailee lähtevänsä rakentamaan uransa seuraavaa lukua.