Deliverance – Relentless Grace

Kirjoittanut Juha Attola - 10.1.2014

Kotimainen Deliverance lähestyy toimittajaa tuoreen kokopitkänsä ”Relentless Grace” myötä. Kansikuva herättää hieman ennakko-odotuksia thrash metallin suuntaan, mutta heti avauskappaleen ”The Awakening” myötä käy selväksi, että kyse onkin aivan muusta, nimittäin pesunkestävästä ”äijäily-metallista”.

Albumi siis käynnistyy erinomaisen reippaalla otteella ja täytyy sanoa, että tämäntyylistä musiikkia tule nykyään aivan liian harvoin vastaan, ainakaan näin kovatasoisena. Seuraava kappale ”The Devil’s Acolytes” tuo mukaan hieman 70-luvun hard rockin vaikutteita, pääpainon ollessa kuitenkin vahvasti soitetussa junttauksessa. Tämän tyylinen musiikki on yleensä, varsinkin kotimaisilla yhtyeillä, kaatunut vokalistin munattomiin suorituksiin, mutta nyt ei ole siitäkään huolta. Homma hoituu siltäkin osin varsin miehekkäästi. Kappaleetkin on hyvin tehtyjä, eivätkä kuulosta miltään äkkiä treeniksellä kyhätyiltä tekeleiltä.

Vaikutteita yhtye on varmasti ottanut vähän sieltä sun täältä, mutta hetkittäin on kuultavissa yhtäläisyyksiä kotimaisiin heimoveljiin, nimittäin The Black Leagueen. Ja pelkästään hyvällä tavalla. Vokalisti onnistuu jopa kuulostamaan hetkittäin maestro Jarvalta, jolla tunnetusti on melkoisen omaperäinen laulutyyli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Relentless Grace” on ehdottomasti vuodenvaihteen kovimpia kiekkoja. Se ei pyytele anteeksi eikä jää mussuttamaan turhanpäiväistä lätinää, vaan lyö lekalla päähän todella kovaa. Tämä yhtyehän on pakko päästä todistamaan liveolosuhteissa.

Albumilta löytyy yhdeksän kappaletta, joista ei täytemateriaaliksi voi sanoa yhtäkään. Kovimmat potkut jalkoväliin antaa kuitenkin avauskappale ”The Awakening”, raskassoutuinen ”Earthbound” sekä hieman Trouble-yhtyeen mieleen tuova, nopeatempoinen ”Diabolical Queen”. Black Sabbath, The Black League ja Spiritual Beggars samassa paketissa, onhan tämä nyt oikeasti tsekkaamisen arvoinen yhtye.

8/10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

1.The Awakening
2.The Devil’s Acolytes
3.13 Shadows
4.Diabolical Queen
5.Leper’s Hand That Feeds
6.Ride The Night
7.Earthbound
8.Merciless Faith
9.Realms Of Delirium

https://www.facebook.com/deliverance.fi

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy