Demonheadin ”Black Devil Lies” on rehtiä hard rockia ja heviä

Vokalisti-kitaristi Dave Lowesin, kitaristi Rüe Powerin, rumpali Dean Lewerin sekä basisti Azz Mammothin muodostama luottaa musiikissaan niin rautaisiin riffeihin, yhteislauluosuuksiin kuin kantaaottaviin lyriikoihin. Kertosäkeistöihin on luonnollisesti panostettu ja ne jäävätkin mukavasti mieleen soimaan Lowesin antaumuksellisen tulkinnan ansiosta. Korniudelta ei voi täysin välttyä ”Children Of The Night”-, ”Black Devil Lies”- tai ”Zombocalypse”-kappaletta kuunnellessa, mutta miksi pitäisikään? Kyseessähän on rehtiä heviä.

Demonheadin toinen pitkäsoitto on tasaisen vahva kokonaisuus alusta loppuun. Jokainen kappale ei ehkä yllä yhtä korkealle, mutta mitään suurempaa hapuilua ei silti ole havaittavissa. Fyysiselle julkaisulle on lisätty myös kolme bonusraitaa, joista ”Behind The Mirror” erottuu eeppisyydellään ja vastaavasti ”No More” aggressiivisuudellaan. ”Dopetownilla” kuulijoille raotetaan hieman Demonheadin keikkakuntoa, joka kappaleen perusteella vaikuttaa rautaiselta. Bonusraidat ovat mukava lisä levylle, mutta eivät erotu muusta annista juurikaan.

”Black Devil Lies” on kaiken kaikkiaan pätevä albumi, muttei poikkeuksellisen hyvä. Levy etenee kuitenkin jouhevasti ja kappaleista löytyy puhtia, joten Demonhead on onnistunut siinä suhteessa. Kunhan yhtye saisi soundiinsa vielä lisää omaperäisyyttä ja rohkeutta, olisi kokonaisuus entistä vaikuttavampi.

6/10

Kappalelista:

 1. Against The Grain
 2. Betrayal Avenged
 3. The Ritual
 4. Children Of The Night
 5. Blood Debt
 6. Black Devil Lies
 7. Eyes Of The Insane
 8. Zombocalypse
 9. Double Cross The Dead
 10. Face Your Demons
 11. Behind The Mirror (Bonus)
 12. No More (Bonus)
 13. Dopetown (Live, Bonus)

Demonhead Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua