Demonic Resurrection – The Demon King

Kypsään teini-ikään ehtinyt Demonic Resurrection tarjoaa neljännellä levyllään melodista black metallia, joka kumartaa syvään 90-luvun suuntaan. Tarjolla on siis suhteellisen nopeaa mättöä, komeita riffejä, räkäistä laulantaa, jota komppaamassa on hieman epävireistä puhdasta laulua. Kaikkea kuorruttavat muovisen kuuloiset syntikat.

”The Demon King” on kuin nostalgiamatka 90-luvulle, jolloin lähes kaikki tämän tyyliset bändit kärsivät vastaavista ”lastentaudeista”. Pientä vikaa on siellä täällä, mutta kappaleet itse ovat todella hyviä ja omaavat reippaasti asennetta. Kitarat ja rummut jytisevät sopivan voimakkaasti, ja soittotaitoa on vaikka muille jakaa. Syntikat todellakin kuulostavat siltä, että ne on soitettu halvalla Yamahalla, mutta ihan hyviä kuviota sillä on aikaan saatu. Syntikat olisivat saaneet olla hieman enemmän taustalla, jolloin ne eivät hyppisi silmille. Laulupuolella räkäinen tulkinta tulee ulos hyvällä voimalla, ja puhtaat laulut ovat hyvinkin persoonallisen

kuuloisia. Kymmenen biisiä sisältävällä levyllä on kivasti vaihtelua nopeamman paahdon ja keskitempoisen poljennan välillä, ja oikeastaan ainoaksi turhaksi kappaleeksi jää outro-biisi.

”The Demon King” osoittautuu muutaman kuuntelun jälkeen pirun toimivaksi levyksi. Lätyn parasta antia on nimikkoraita, joka muistuttaa Cradle Of Filthin alkupään tuotantoa. Toinen tiukka kappale on hieman hitaampi ”The Promise Of Never”, joka kyllä sisältää levyn heikoimmat syntikat, mutta on muuten todella toimiva kappale. Demonic Resurrection on vallan mainio bändi ja heidän uusin levynsä on kuuntelemisen arvoinen, ja jos ei muuten niin ihan vain sen takia, että kyseessä on intialainen black metal -bändi.

7 ½ /10

Kappalelista:
01. The Assassination
02. Facing The Faceless
03. The Promise Of Never
04. Death, Desolation And Despair
05. The Demon King
06- Architect Of Destruction
07. Trail Of Devastation
08. Shattered Equilibrium
09. Even Gods Do Fall
10.The End Parado

http://www.demonicresurrection.in/

Kirjoittanut: Janne Partanen