Demonurkka vol. 10 (vk 53/2016)

Kirjoittanut Tapio Aro - 4.1.2016

Demonurkka 2015Vuosi 2016 aloitetaan Demonurkan osalta ryminällä. Vuoden ensimmäiseen Demonurkkaan olen haalinut kolme bändiä, jotka erottuvat demobändien joukosta musiikillisella raskaudellaan. Murinasta ja mustiinpukeutumisesta vastuussa ovat Funeral For The Masses, Devenial Verdict ja Path Of The Fallen. Kaikilta kolmelta korahtelijalta olen valinnut yhden kappaleen edustamaan yhtyeen murskaavuutta. Jutun lopussa selviää murinoista murskaavin, jonka esittäjä pääsee muiden Demonurkan voittajien tapaan kisaamaan paikasta KaaosZine-stagella tulevan kesän Nummirockissa. Demonurkan voittajista valitaan kaikkiaan neljä bändiä KaaosZine-stagelle yleisöä vakuuttamaan.

 

Funeral For The Masses – ”Blood Donation

PROMOOulusta Demonurkkaan tiensä jyrää Funeral For The Masses, joka määrittelee musiikkinsa brutal metaliksi. Yhtye on ollut kasassa vuodesta 2013, mutta ennättänyt mäiskiä brutaalia metalliaan jo kahden EP:n edestä. Yhtyeen viimeisimmältä EP:ltä irroittamani nimikkokappale ”Blood Donation” on julkaisun muiden kappaleiden tapaan niin oivallisesti toteutettu ja valmis tuotos, että siitä on vaikea löytää mitään parannettavaa. En yhtään ihmettelisi, vaikka törmäisin yhtyeeseen seuraavan kerran vaikkapa Meideiaa lämmittelemässä. Mykistävän komeaa vääntöä.

Funeral For The Masses

https://www.facebook.com/FuneralForTheMasses

 

Devenial Verdict – ”Abort Your SoulDevenial Verdict

Helsingistä Demonurkan syyniin saapuu Devenial Verdict. Tämä jo vuonna 2006 perustettu yhtye paiskoo menevää murskaavaa death metaliaan sellaisella vimmalla, että tanssilattia jyskää ja turva-aitaa kaatuu. Kappaleessa ”Abort Your Soul” yhtyeen ulosanti on vakuuttavaa ja tuotantokin toimii. Kappaleen paras anti löytyy outrosta, jossa kimurantti kitarariffi kohtaa tasaisesti etenevän rumpukompin.

Devenial Verdict

Corpus by Devenial Verdict

https://www.facebook.com/DevenialVerdict/

 

Path Of The Fallen – ”Pyramid GodPath Of The Fallen

Path Of The Fallen tulee Ylivieskasta ja tekee armotonta mättöä, jota myös deathcoreksi kutsutaan. Yhtye mainitsee vaikuttajikseen muun muassa sellaiset mättökoneet kuin Whitechapel, Suicide Silence ja Chelsea Grin. Path Of The Fallen seuraa näiden edellä mainittujen ja mainetta jo niittäneiden yhtyeiden jälkiä sen verran päättäväisesti, että voi hyvinkin vielä jonain päivänä saavuttaa esikuvansa. Yhtyeen kappale ”Pyramid God” on piristävän lyhyt rykäisy, joka on kestoltaan vain hiukan päälle kaksi minuuttia. Kappale toimii hyvin, mutta tuotannosta löytyy vielä jonkin verran parannettavaa. Path Of The Fallen omaa todella paljon potentiaalia.

Path Of The Fallen

Path of the Fallen by Path of the Fallen

https://www.facebook.com/pathofthefallen

 

Hyvin tasavahvoista yhtyeistä voittajaksi valikoitui Funeral For The Masses, joka pääsee kilpailemaan paikasta KaaosZine-stagella vuoden 2016 Nummirockissa.

 

Demonurkka: Tapio Aro

 

Jos mielit yhtyeesi kanssa Demonurkkaan, lähesty meitä demollasi tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/