Demonurkka vol. 101 (vk 15/2018)

Kirjoittanut Janne Partanen - 16.4.2018

Niin se vaan kesä hiippailee salakavalasti lähemmäksi ja lähemmäksi. Sulat tiet saavat reissumiehen minussa heräämään ja huomaan autoilevani huomattavasti enemmän ja enemmän. Aurinkolasit päässä, ikkuna auki, ”luu pihalla” ja tietysti hyvää menevää musiikkia radiosta. Tässä demonurkassa on kolme biisiä, jotka sopivat hyvin autosoittimessa soitettaviksi ja tuovat hyvää kesäfiilistä. Arvostelussa SOS / Siivoojat, The Keinovaginas ja Saunatonttu.

SOS / Siivoojat – ”Kaupunki Hajoaa”

Melodista punkrockia Lappeenrannasta Rejecterin, Anal Thunderin ja Kyre & Duunareiden hengessä. Pakko myöntää, että olen heti hyvinkin kiinnostunut SOS / Siivoojat bändistä. Paikallisissa bändeissä taitonsa hankkineet nuoret miehet kyllä pistävät parastaan uudella ”Kaupunki Hajoaa” -biisillä ja soittavat tiukan tarttuvaa melodista punkkia varsin reippaalla tempolla. Vajaan kolme minuuttia kestävässä biisissä ei ole mitään turhaa ja kaikki palaset sopivat hyvin toisiinsa. Kertosäkeessä on selkeää ”hittibiisiainesta”, jota on mukava hoilata pikkupöhnässä festareilla. Meno on kauttaaltaan pirun hyväntuulista ja virkistävää. Tulee semmoinen olo, että haluaa laittaa mankkaa ihan pikkusen kovemmalle jokaisella kuuntelukerralla. Hienoa!

Bändi facebookissa

The Keinovaginas – ”Mies Eikä Persereikä”

Ainakin vallan hienon ja helposti muistettavan nimen on tämä ”runk punk” bändi valinnut. Työuupumuksen, arjen, vitutuksen, feminismin ja katatonisen lauantaimakkarahimon saatanallisesta ristipaineesta voimansa ammentava bändi on ainakin sanomansa ansiosta helposti lähestyttävä. Meno on sopivan ruttuisilla soundeilla äänitetty ja pääosissa on vokalisti Jeff Jerkoff aidosti vitutusta tihkuva ääni. Kitaroissa on myös mukavan rouhea soundi, joka on kuin tehty kovalla kuunneltavaksi. Kirjoitettuna bändin habitus tuntuu hölmöltä, mutta kun homma on viety oikealla asenteella loppuun asti, on kasassa paketti, joka naurattaa, saa pään heilumaan ja sitä haluaa kuulla ehdottomasti lisää.

Bändin kotisivut

 

Saunatonttu – ”Paikallislehden Kommenttipalsta”

Päälle kymmenen vuotta kasassa ollut Saunatonttu räimii suomenkielistä rockia. Kitarat runnovat komeasti rujoja riffejä ja vokalistin laulun soundissa on hyvin räkäisyyttä mukana. Kappaleessa on myös tiettyä häiriintyneisyyttä ja se vaati useamman kuuntelun, että siihen pääsi sisälle. Tuotanto on laadukasta ja se tukee raskasta poljentoa hyvin. Vokalistin monipuolinen tulkinta on komeaa kuunneltavaa. Sanoituspuolella mennään kieli sopivasti poskella ja bändi onkin kuin särökitaroilla kyllästetty YUP. Todella omintakeisen kuuloinen bändi, joka kutittelee arvostelijaa useammasta kulmasta. Vallan mainiota menoa.

Bändi facebookissa

Nuoret miehet Lappeenrannasta vei voiton selkeällä kesähitillään! Onneksi olkoon SOS / Siivoojat!

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat