Demonurkka vol. 102 (vk 16/2018)

Kirjoittanut Tapio Aro - 22.4.2018

Tällä viikolla Demonurkassa pyöritään metalcoren maailmassa, luvassa siis ainakin huudettuja säkeistöjä, puhtaasti laulettuja kertosäkeitä ja breakdowneja. Kolme demoläjästä löytämääni metalcorea edustavaa yhtyettä ovat Sacred Dimension, Linking The Fires ja Crucify The Faith, joista jokaiselta olen valinnut yhden kappaleen kunkin terävintä osaamista edustamaan. Viikon parhaat metalcoret tarjoillut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

https://www.facebook.com/sacreddimensionfinland/

Sacred Dimension – ”Painful Game

Melodista metalcorea mäiskivä Sacred Dimension ponnistaa Hangosta. Yhtyeessä on viisi jäsentä, joista kolme jakavat vastuun vokaaleista. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on lähettänyt Painful Game” –kappaleensa, josta vokaaleita löytyy aina hiljaisesta fiilistelystä korkeiden kiljuntojen kautta örinään. Maukkaimpia näistä ovat kertosäkeiden korkeat puhtaat vokaalit.

Neljä ja puoli minuuttia pitkässä kappaleessa riittää sulateltavaa useaksi kuuntelukerraksi, sillä se sisältää monien laulutyyliensä lisäksi myös monia eri kohtia. Aluksi kappale kuulostaakin vähän sekavalta, mutta alkaa potkia jokaisen kuuntelukerran jälkeen paremmin ja paremmin. 

 

https://www.facebook.com/LinkingTheFires/

Linking The FiresThe Abysswalker

Linking The Fires on vuonna 2016 perustettu kolmihenkinen metalcore-yhtye. Demonurkan arvotettavaksi yhtye on lähettänyt kappaleensa The Abysswalker”, joka löytyy yhtyeen neljä kappaletta käsittävältä debyytti- EP:ltä.

The Abysswalkertuo melodisten kitarariffiensä puolesta jossain määrin mieleen Killswitch Engagen. Jos yhtye hyödyntäisi puhtaita vokaaleja, niin yhtäläisyys saattaisi olla hyvinkin vahva. Kappale on kokonaisuutena ihan mukava, mutta Killswitch Engagen tasolle on vielä matkaa. Olisi mielenkiintoista kuulla miltä tämä kappale kuulostaisi puhtailla vokaaleilla ryyditettynä.

https://www.facebook.com/CrucifyTheFaith/

Crucify The FaithThis Generation Falls

Crucify The Faith tulee pääkaupunkiseudulta ja kertoo saatekirjeessään musiikkinsa olevan yhdistelmä melodista death metallia ja metalcorea. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on lähettänyt viisi kappaletta käsittävän New Breed -EP:nsä.

EP:n aloittaa Make It Through-kappale, joka lähtee kelpo riffeillä mukavasti käyntiin, mutta herättää kertosäkeessä kuultavien puhtaiden vokaaliensa puolesta vienoa myötähäpeää. Kappaleen loppupuolella kuultava akustisilla kitaroilla kulkeva, ilmeisesti vierailevan solistin laulama osuus tuo mukavaa vaihtelua, muttei kuitenkaan pelasta kokonaisuutta.

Toinen kappale The Strong Will Surviveon kokonaisuutena ensimmäistä kappaletta edellä, myös kertosäkeissä kuultavat puhtaat vokaalit toimivat, jos ei nyt ihan täydellisesti, niin ihan mukavasti. Kappaleesta löytyy myös kelpo juntta-välikohta sekä vikkelä kitarasoolo.

Kolmantena kappaleena kuultava New Breedtuo puhtaan välikohdan ja sen jälkeen kuultavan kitarasoolon ansiosta mieleen varhaisen Bullet For My Valentinen. Ikävä kyllä kokonaisuus jää varsin sekavaksi eikä yllä walesilaisten yksinkertaisen tehokkaalle tasolle.

Bullet For My Valentinen merkeissä jatketaan, sillä seuraavan kappaleen, This Generation Falls laukkakompilla kulkeva kertosäe tuo myös yhtyeen mieleen. Kaikki muut osaset kertosäkeessä ovat kohdillaan, mutta puhtaat laulut kaipaavat vielä puhdistamista. Vireessä pysyvillä lauluilla kertosäe saattaisi vetää vertoja jopa Bullet For My Valentinelle.

EP:n päättää kappale Unreal”, josta löytyy mukavia riffejä ja kitaramelodioita. Laulumelodiat tosin puuttuvat, mutta meno on muuten mukavan ärhäkkää. Kappale tuo jossain määrin mieleen Children Of Bodomin.

Tasoltaan varsin vaihtelevan New Breed -EP:n paras kappale on hyvin potentiaalisella kertosäkeellä varustettu ”This Generation Falls”.

Viikon parhaat metalcoret löytyvät kappaleesta Painful Game”, josta on vastuussa kolmella vokalistilla varustettu Sacred Dimension. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta Nummirockiin. 

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/