Demonurkka vol. 103 (vk 17/2018)

Kirjoittanut Janne Partanen - 2.5.2018

Kevät nostaa taas päätään, ja sehän tarkoittaa vain sitä, että nuorten urosten hormoonitasot ovat huipussaan. Mikäpäs tuota elimistöllistä hyörintää paremmin tahdittaa kuin kunnon hard rock! Arvostelussa Violent Fever, Glass Wipe ja The Rivet.


Violent FeverFaith

Viime vuonna perustettu Violent Fever on kovassa nosteessa. Bändi pääsi Emergenza Festivaalin Suomen-finaaliin, joka järjestetään toukokuun puolivälissä. En tätä saavutusta yhtään ihmettele, sillä kyllähän bändin musa potkii ihan kivasti. Meno on hard rockia ja tyylisuuntana mm. Shiraz Lanen paukuttama kevyt ja menevä poljenta. Violent Fever nousee altavastaajan asemasta hyvin isompiaan vastaan vähän jytäkämmällä soitolla, ja vielä tässä vaiheessa varsin aidolla nuoruuden innolla. ”Faith” -biisi on kuin tehty keikkalavoille, ja voin kuvitella miten kappale potkii isojen pa-vehkeiden läpi vedettynä. Aitoa ja rehellistä menoa, joka saa kovemmankin heviurvon jalan vipattamaan. Pitäkäähän järki päässä, korkki välillä kiinni ja meno yhtä rehellisenä, niin suunta voi olla vain ylöspäin.

Bändi Facebookissa

Glass WipeHomepsalm

Kalifornianpunkkia Kemistä, okei tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta. Glass Wipe on ehtinyt keikkailemaan jo muutaman vuoden ja on parhaimmillaan tekemässä toista täyspitkää julkaisuaan. ”Homepsalm” on ensimmäinen sinkkujulkaisu tuolta tulevalta levyltä. Kyllähän tästä Kalifornian lisäksi tuoksahtaa ihan kotimainen hard rock, jopa enemmänkin kuin se punk. Meno on sopivan räkäistä ja tarttuvaa. Kertosäkeissä on mukavia mukana laulettavia huutoja, ja sitä kertosäettä toistetaan sen verran, että hoilaukset osataan ulkoa jo toisella kuuntelulla. Jätkät ovat myös tehneet komean soolon biisiin. Muutenkin tämä on hyvin turvallista ”perushuttua” ilman sen suurempaa omaperäisyyttä, joskin ihan hyvä esitys tämän tyylisestä musasta. Vokalistille kun saisi pikkuisen kierroksia lisää ja kovempaa äänen käyttöä, niin tässäkin olisi potentiaalia nousta isommaksi nimeksi.

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi Facebookissa

The RivetMy Generation

2015 perustettu The Rivet paukuttaa hard rockia, jossa on aimo annos punkin uhoa mukana. Bändi on lähdössä useamman keikan mittaiselle Baltian-kiertueelle uuden levynsä kanssa, ja tuolta levyltä löytyy myös nyt arvostelussa oleva ”My Generation”. The Rivet -bändillä on ihastuttavan paljon asennetta musiikissaan. Semmoinen rehellinen meininki, joka miellyttää kovasti arvostelijaa. Kappaleen soundimaailma on jätetty mukavan rupiseksi, ja turha viilailu on jätetty muille bändeille. Bändin vokalistin räkäinen soundi sopii kuin nenä päähän tämän tyyliseen musiikkiin. Ei tässäkään tietysti omaperäisyyden aitoja paljoa potkita, mutta asenne ja meno on kohdillaan.

Bändi Facebookissa

Vallan tiukka oli taas kisa. Jokaisessa kappaleessa oli hyvät ja huonot puolensa, mutta lopulta Violent Fever vei voiton. Tarttuva biisi ja paketti hyvin kasassa, joten onnea heille!

Ai, onko bändilläsikin demo? Lähetä se Demonurkan ihmeteltäväksi.
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat