Demonurkka vol. 104 (vk 37/2018)

Demonurkasta päivää! Lomat on lusittu, joten demoja on taas virtuaaliset laarit ja kaapit pullollaan. Aika siis aloittaa urakka ja pistää demoja arvostellen. Tällä kaudella demoja kanssani järjestykseen pistää DC, joka vastaa urakasta joka toinen viikko.

Viime kauden tapaan tälläkin erää mukana menossa on Nummirock, joka tarjoaa yhdelle Demonurkan viikottaisista voittajista paikan festivaalilla. Nyt siis demoja tähän suuntaan.

Kauden Demonurkka-rupeama polkaistaan ryminällä käyntiin, sillä avausjakson teemaksi olen valinnut thrash metallin. Tätä kansankielessä tuttavallisemmin rässinä kulkevaa genreä edustavat yhtyeet ovat VocatusRotten Tomatos ja Moottoriturpa, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

https://www.facebook.com/vocatus666/

Vocatus – ”Ehtoollinen

Death-thrashin ja crossoverin yhdistelmää mättävä Vocatus on täällä taas. Tämä vuonna 2015 perustettu ja Helsingistä ponnistava yhtye on nimittäin Demonurkassa jo neljättä kertaa. Tällä erää arvostelussa on yhtyeen neljäs EP NokkaColari”, joka sisältää kuusi kappaletta. EP:n lyriikat jatkavat aiempien julkaisujen tapaan lähiöromantiikan linjalla. Yhtye hyödyntää sanoissaan veikeästi Stadin slangia, tosin yhtyeen vokalisti Ron Mosh sylkee vokaalit sen verran nopeasti ja epäselvästi, ettei niiden hienoudesta saa ilman kirjoitettuja sanoituksia oikeastaan mitään selvää.

EP tärähtää vikkelästi käyntiin kappaleella Vika spurgu pystys”. Riffit toimivat ja meno on muutenkin varsin tiukkaa.

Toinen kappale Poljetaan pohjalsisältää kelpo intron, mutta sen jälkeen meno äityy vähän turhan sekavaksi. Paremmalla miksauksella sekavuus saattaisi ainakin osittain hälvetä, mutta nyt riffit sekoittuvat toisiinsa hyvin tahmeaksi puuroksi.

Kolmas kappale Vikkelät nivusethidastaa alkuosansa puolesta vähän tempoa, minjälkeen ampaistaan taas hirvittävään vauhtiin, kuten myös soundien sekavuuteen.

Neljäs kappale Ehtoollinenalkaa väkevällä keskitempoisella crossover-riffittelyllä. Ilokseni voin myös todeta, että soundeista saa suhteellisen hyvin selvää, kun tempot pysyvät aisoissa. Kappaleesta löytyy myös veikeä bassovälikohta, joka ansaitsee erityismaininnan.

Viides kappale Ostarilta osviittaanostaa taas tempot tappiin, mutta yllättää kertosäkeellään, jonka vokaaleista saa kuin saakin selvää. Kappaleesta löytyy myös kitarasoolo, mutta se on miksattu niin matalalle, että ihme kun sen sieltä ylipäänsä löysin.

EP:n päättää kappale Delirium”, joka esittelee pätevää vokalisointia lopun örinöiden ja ärinöiden muodossa sekä piristävän hidastelu-outron, joka on kuin pitkän nousun jälkeinen lasku. Tosin tässä tapauksessa erittäin toivottu lasku.

Kokonaisuutena NokkaColari”-EP on vähän rasittava kokemus, sillä EP:n sekavuus on vuosia dokanneen spurgun luokkaa. Selkeämpi miksaus olisikin enemmän kuin suotavaa. Paras kappale on Ehtoollinen”.

https://www.facebook.com/rottentomatosband/

Rotten TomatosReckoning Day

Helsingistä Demonurkan ihmeteltäväksi paahtaa nelimiehinen Rotten Tomatos, jonka rässissä on aistittavissa mausteena ripaus crossoveria. Yhtyeen esikois-EP kantaa nimeä Rotten Tomatosja sisältää neljä kappaletta. Kaikki kappaleet tottelevat aika lailla samaa kaavaa: kovaa mennään. Kappaleiden parasta antia ovat loistavat kitarasoolot, jotka pomppaavat muuten vähän tylsistä kappaleista esiin kuin sienet maasta syyssateella.

EP:n neljä kappaletta vaihtelevat kestoltaa kolmesta aina kuuteen minuuttiin. Kolme- ja neliminuuttiset kappaleet vielä menevät, mutta viisi ja kuusi minuuttia kestävät kappaleet tuntuvat lähinnä turhaan venytetyiltä. EP:n paras kappale on neliminuuttinen Reckoning Day”, joka pysyy tiukasti kasassa, etenee hyöryjunan lailla ja sisältää loistavan kitarasoolon

Yhtyeestä tulee hieman mieleen Pantera ennen ”Cowboys From Hell” -klassikkoa. Hyviä aineksia on jo havaittavissa kuten loistavat kitarasoolot, mutta kokonaisuus ei ole vielä loksahtanut paikoilleen.

MoottoriturpaValtaa

Noin vuosi sitten perustettu thrash-trio Moottoriturpa kaahaa Demonurkan ihmeteltäväksi äkäisellä Valtaa”-kappaleellaan. Vain kaksi ja puoli minuuttia kestävä kappale sisältää keskitempoista junttaa, kiihkeää sahausta, kiemurtelevaa riffittelyä sekä pienen kitarasoolon.

Kappaleen parasta antia ovat vastaansanomaton energia, joka suorastaan pakottaa kuulijan pään heilumaan ja jalan vispaamaan sekä erinomainen miksaus, jonka ansiosta virvelin iskut kuulostavat tykinlaukauksilta. Valtaaon loistava pelinavaus Moottoriturpayhtyeeltä.

Viikon väkevimmät rässit löytyvät kappaleesta Valtaa”, josta on vastuussa uusi tulokas Moottoriturpa. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.  

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/