Demonurkka vol. 11 (vk 1/2016)

Demonurkka 2015Uuden vuoden toista Demonurkkaa lähdettiin kokoamaan hyvin epämääräisen suunnitelman kera. Demoja kuunnellessa suunnitelmat muuttuivat ja kirkastuivat niin, että pöydälle jäi kolme jonkinlaista alternative/indie/stoner/rock-kamaa soittavaa bändiä. Sanotaanko vaikka, että tämänkertaisen Demonurkan teema on alternative, sillä onhan vaihtoehtoisuus aina jotain suhteessa toiseen. 

Bändeiltä on tuttuun tapaan valittu demon paras biisi yleisölle esiteltäväksi. Viikon paras pääsee myös kisaamaan paikasta KaaosZine-stagella ensi kesän Nummirockissa. Stagelle valitaan yhteensä neljä bändiä Demonurkan voittajista.

Owler – ”Throes”

Oululainen Owler pyrkii tuottamaan orgaanista musiikkia. Oletan tämän tarkoittavan sitä, että turhaan ei tietokoneilla kikkailla vaan lyijykynä ja ruutuvihko –band[1]tyyppejä on bändi pullollaan. Neljä biisiä käsittävä demo ”Waves” sekoittelee eri tyylilajeja aika taitavasti. Ensin luulee, että kyseessä on Von Hertzen Brothers -kopio, mutta sitten huomaakin, että kas tätähän bändiä sentään sietää kuunnella. Kitaravallin päälle laulelu muuttuu sujuvasti örinöimiseksi ja takaisin heleiksi sulosoinnuiksi. Demon avausbiisin voit kuunnella tästä.

https://www.facebook.com/owlerband

Royal Lips – ”Serene Calmidity”

Kuopiosta löytyy kolmen hengen bändi Royal Lips. Bändi on ollut kasassa 10 vuotta eikä kaihda Royal_Lips_EP_Cover[1]genrejen välillä hyppimistä. Suurimmat vaikutteet löytyvät kuitenkin 90-luvun alternativesta. EP ”Serene Calmidity” on yhtyeen neljäs ulostulo levytetyn musiikin saralla. EP:n nimibiisi on tuotoksen vahvin. Pientä haparoimista on kuultavissa laulajan englannin kielen lausumisessa. Äänenkäyttöön kaipaisi muutenkin lisää itsevarmuutta, jotta ääni soisi vahvasti mahtipontisen soiton keskellä. Biisi on pikkuvioista huolimatta oikein hyvää kuunneltavaa. Kuuntelepa vaikka itse ”Serene Calmidity”

https://www.facebook.com/Royal-Lips-134695173214874/?fref=nf

Avant Garden – ”Apollo”

Tämän bändin voisi luulla ilmestyneen maan päälle holodekin kautta, sillä niin vahvat avaruus- ja a2379886375_10erityisesti Star Trek -teemat bändillä on meneillään. Bändi kuitenkin kertoo tulevansa Keski-Suomesta, ja se on perustettu Queens Of The Stone Age -keikan jälkihöyryissä. Vaikutus kuuluukin musiikissa vahvasti. Demo ”The Amazing Adventures Of Space Cadet” on nimelleen uskollinen: biisit kertovat avaruusseikkailuista. On aina kiva juttu, kun ollaan tyylilleen uskollisia. En tiedä, kuinka monta vuotta avaruusteemaa kannattaa jatkaa, mutta ainakin yhden demon verran se on viihdyttävää.

https://www.facebook.com/avantgardenofficial?_rdr=p

Viikon paras vaihtoehtosuorite on Avant Garden biisillään ”Apollo”. Bändi pääsee siis kisaamaan paikasta tämän kesän Nummirockin KaaosZine-lavalle.

Lähettäkää demonne jatkossakin samaan tuttuun osoitteeseen: http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Kommentoi julkaisua