Demonurkka vol.111 vko.44/2018

Kirjoittanut DC - 7.11.2018

Demonurkasta terve. On syytä hieman avata, miksi tällä kertaa tulee tylyhköä tarinaa. Olen ottanut tavakseni valita arvosteltavat demot ilman kovinkaan syväluotaavaa etukäteistutkiskelua siitä mitä on tarjolla. Bändin ilmoittama genre on suurin piirtein ainut asia, joka kiinnostaa, välttyäkseni tilanteelta, että joudun arvioimaan asioita joita en ymmärrä. Tämänkertaisen demotrion kohdalla olisi ehkä ainakin osittain ollut järkevää hieman tutkia etukäteen mitä on tulossa.

S.H.O.U.T
Otetaan nyt sitten härkää sarvista.
Vaasasta tuleva S.H.O.U.T on ilmeisesti tehnyt juttuaan jo ainakin kuudetta vuotta, ja jotenkin onnistunut esiintymään Kaaoszinen arvioissa eri julkaisuilla useamman kerran. Kenenkään aikaa sen enempää tuhlaamatta, mikäli kyseessä on vitsi, niin heh heh ja takit voi noutaa narikasta. Mikäli kyseessä ei ole vitsi, niin musiikki on kiva harrastus.

S.H.O.U.T Facebookissa

Soul of Eternity
Lappeenrantalais“bändi”, jossa tiedotteen mukaan on kaksi vakiojäsentä, on lähettänyt biisin ”The Renege” omakustannelevyltään, joka on ollut suunnitelmissa julkaista tänä vuonna.
Mikäli ei ole julkaistu, niin ymmärrän täysin. Näyte on hyvin demomainen, jos ymmärrätte mitä tarkoitan, eikä missään määrin täytä nykystandardien mukaista jälkeä. Vokaalisuoritus on sanalla sanoen karmea. Positiivista palautetta annetaan siitä, että soittotaitoa tuntuu olevan ihan riittävästi ja biisissä on elementit ihan kelpo vauhtipalaksi. Jos kaksikko löytäisi oikeat miehet/naiset orkesteriin, niin tiedä vaikka tästä tulisi ihan kurantti bändi. Näin se EI toimi.

Soul Of Eternity Facebookissa

My Countless Scars
”Until Now” -biisillään lähestyvä Imatralta tuleva bändi soittaa sanojensa mukaan “ranteet auki -asenteella vedettyä heviä”. Biisi alkaa hieman kököllä introlla, josta onneksi päästään pian ihan tymäkkään biisiin. Laulajaneito on ihan kelpoa tasoa, joskin minun korviini hieman persoonaton ääni. Äänimaisema on nurkkauksen parahin tästä kolmikosta, bassovoittoisuudesta jakelen pyyhkeitä Imatralle. Nokan koputusta aiheuttavat miesäänen toteuttamat kakkoslaulut, jotka ovat lähinnä häiritsevä tekijä. Ilman muuta aineksia on bändissä, joten ranteita ei tarvitse ratkoa auki.

My Countless Scars Facebookissa

Nummirockin DEMObändin kisan jatkoon tekisi mieleni jättää päästämättä ketään tästä kolmikosta, mutta selkeästi paras, My Countless Scars sinne nyt laitetaan. Onnea!