Demonurkka vol. 113 (vk 46/2018)

Marraskuinen Morjes!

Tämänkertaisen Demonurkan teema voisi olla Kadonneen Vokalistin Metsästys, joka onneksi lopuksi palkitaan. Ei muuta kuin biisit pyörimään ja demot järjestykseen.

Tasteful Turmoil: “The Phantom Fear

2015 Himangalla perustettu orkesteri ilmoittaa veivaavansa metallia SlayerinPanteran ja Sepulturan hengessä. Yksi levykin on julkaistu ja demon lähettelyn aikaan on toinenkin ollut tekeillä.  Biisi starttaa aavemaisuuteen pyrkivällä introlla josta siirrytään kitaristin johdolla puolihitaaseen paalutukseen. Paalutus onkin yllättäen sikäli osuva termi, että ikävä kyllä biisi on yhtä mielenkiintoista seurattavaa, kuin kunnon jysärissä rakennustyömaan paalutuskoneen kuuntelu/katselu.

Plussaa annetaan toimivasta ja laadukkaasta äänimaisemasta. Laulajan kärinät/murinat eivät yllä sellaisiin sfääreihin kuin toivoisi, kun taas kakkoslauluja äänitteellä kiljuva artisti yltää sellaisiin nuotteihin, että meinaa mennä huumoriksi ajoittain.  Sävellyskynän teroitukseen ja hieman ehkä mietintämyssyä päähän vokalistin suorituksiin, niin hyvä tulee.

Tasteful Turmoil Facebookissa

Inborn Tendency: “The Devastation/The Shade

Trio lähestyy kahden biisin pituisella demollaan, tavoitteenaan tehdä laadukasta musiikkia ajatuksia herättävillä lyriikoilla.  Musiikin äänenlaatu on ihan kelpoa tulemista näin demovaiheessa. Biiseistä The Devastation” on selkeästi valmiimman ja harkitumman oloinen teos, jossa on kitaramelodiat ja stemmat hienosti kohdallaan ja biisissä on draaman kaarta. The Shade” taas kuulostaa korvaani siltä, että siihen on ängetty loput riffit, jotka pöytälaatikosta löytyy, ja se jääkin kovin paljon edellä mainitun biisin jalkoihin.

Mikäli bändi olisi päättänyt esittäytyä pelkästään The Devastation” –biisillä, olisi homma jäänyt enää kiinni melkoisen heikosta laulusuorituksesta. Vokalisti ei onnistu välittämään minkäänlaista voiman tunnetta suorituksessaan. Monotonista, ponnetonta kärinää, joka on biisin oikeastaan ainoa kompastuskivi. The Shade” kompuroi tämän lisäksi siis myös sävellyksenä. Täsmälleen sama loppukaneetti tähän, kuin Demonurkan aloittaneelle bändille: Kynän teroitus ja vokalistin kanssa paltsu.

Inborn Tendency Facebookissa

: ”Benighted

2015 perustettu kokkolalaisbändi yllättää todella valmiin kuuloisella biisillään. Tuotantoarvot ovat korkeat, selkeästi tämänkertaisen kolmikon parhaat soundit. Biisi on mietitty huolella valmiiksi joka osa-alueeltaan. Varovasti uskallan kertoa, että sain musiikista Bullet For My Valentine-fiboja.  Jos itse pystyisin parantamaan biisiä, laittaisin pääosassa olevan todella hyvin lauletun clean-laulannan kaveriksi rouheampaa tulkintaa. Göteborgin väki olisi kummissaan, sillä 1990-2000 -luvun Etelä-Ruotsi -äännitteet, joihin svedut eivät aikoihin ole yltäneet, saisivat kelpo jälkeläisen Everturesta.

Hyvää soitantaa, hyvää sävellystyötä ja hyvää laulantaa. HYVÄ!

Everture Facebookissa

Valinta Nummirockin DEMO-kilpailussa jatkoon menijäksi on tällä kertaa harvinaisen helppo.

Kyseinen bändi on Everture ja orkesteri on toistaiseksi omalta osaltani tämän syksyn kärkipäässä.

Onnea kisaan.

 

Kommentoi julkaisua