Demonurkka vol. 114 (vk 47/2018)

Kirjoittanut Tapio Aro - 25.11.2018

Tällä viikolla homman nimi on hoocee eli hard core ja mukana on melodista, suoraviivaista ja todella räkäistä hc-paahtoa. Kolme mukaan valitsemaani yhtyettä ovat The New Classmate, The Common Cold ja Raamattu, joista maistuvimman hoocee-pläjäyksen valmistanut yhtye  pääsee kilpailemaan paikasta vuoden 2019 Nummirockiin.

https://www.facebook.com/Thenewclassmate

The New ClassmateYksin

”Melodista hardcorea Kuopiosta vuodesta 2010” on asian laita The New Classmaten kohdalla. Yhtye on toimittanut Demonurkkaan vuonna 2018 julkaistun ”Undergone”-EP:n, jonka kappaleista neljä sisältää englanninkieliset teksti ja yksi suomenkieliset tekstit. Sävellyksinä kappaleet ovat varsin pätevää melodioilla maustettua hardcorea. Tekstillisesti suurimman vaikutuksen tekee kuitenkin suomenkielinen kappale ”Yksin”, joka on samalla sekä kantaaottava että humoristinen. Hymyn naamalle tuovat etenkin huudahdukset ”jee” ja ”sit mennään”, jotka ovat veikeästi käännetty suoraan englannista. Ainoa miinus tulee siitä, ettei aivan jokaisen kappaleen lyriikoista meinaa saada selvää, sillä ne lauotaan sen verran hengästyttävään tahtiin. Se on kuitenkin pieni miinus muuten kelpo kappaleessa.

https://www.facebook.com/thecommoncoldhc/

The Common Cold – ”Bad Blood

Vuonna 2016 perustettu The Common Cold tulee Jyväskylästä ja mättää hardcore-punkia. Yhtyeen kappale ”Bad Blood” sisältää sen verran raakaa vokalisointia, että ainakin tämä kuulija miettii, kestääkö vokalistin ääni edes noin kolmeminuuttisen studiossa nauhoitetun kappaleen loppuun saakka. Sävellyksenä kappale on sekava, eikä punaista lankaa tunnu löytyvän useammankaan kuuntelukerran jälkeen. Kappaleesta löytyy kuitenkin hyviä osia kuten noin puolentoista minuutin paikkeilla kuultava veikeällä bassokuviolla kulkeva suvantovaihe sekä aivan kappaleen lopussa kuultava riffittely. Yhtyeessä on potentiaalia, mikä käy ilmi muun muassa yhtyeen toisesta interwebistä löytyvästä kappaleesta, joka on kaikin puolin yhtenäisempi ja toimivampi rykäisy kuin ”Bad Blood”. Onneksi yhtye on nyt saanut pahat veret pois koneestaan, joten tulevaisuudessa lienee odotettavissa astetta yhtenäisempää materiaalia.

Raamattu – ”Demo”

Raamattu tulee Turusta ja paiskoo raakaa hardcore-punkia. Yhtye on lähettänyt Demonurkkaan nokkelasti ”Demo”-nimellä kulkevan demon, joka kellottaa vähän vaille yhdeksän minuuttia mutta sisältää – ainakin saatekirjeen mukaan – kahdeksan kappaletta. Meno demolla on vähintään yhtä raakaa kuin Raamatussa. Tuotanto on lievästi sanottuna ”lofi”, sillä mistään ei saa oikein mitään selvää, vaan kaikki kappaleet sulavat armottomaksi äänipuuroksi. Demon kuuntelee läpi yhden kerran hampaita kiristellen, mutta toinen kerta menee jo sadomasokismin puolelle. Mutta, ah, miten ihana on se vapauttava tunne, kun demo on loppunut ja voi kuunnella ihan mitä vain muuta, kiitos siitä Raamattu.

Viikon maukkaimmat hc-paahdot löytyy kappaleesta Yksin”, josta on vastuussa The New Classmate. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/