Demonurkka vol. 116 (vk 48/2018)

Kirjoittanut Tapio Aro - 9.12.2018

Tällä viikolla Demonurkassa mennään astetta mutkikkaammissa tunnelmissa, sillä teemana on progressiivinen metalli ja rock. Kolme demoläjästä löytämääni kyseisen genren edustajaa ovat NarrationPerihelion Ship sekä Mika Kivinen feat. Antti Dee Heikkinen, joista viikon veikeimmät proget valmistanut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta vuoden 2019 Nummirockiin.

https://www.facebook.com/pg/narrationband/

Narration – ”Mania

Joensuusta tulee vuonna 2017 perustettu Narration. Musiikkityyliään yhtye kuvailee progressiiviseksi rockin ja metallin sekoitukseksi. Yhtyeen ”Mania”-kappaleen alkutahdeista mieleen tulee kuitenkin enemmänkin suoraviivainen hard rock. Kun kappaleessa päästään vähän eteenpäin, myös progressiivisia sävyjä alkaa löytyä. Näistä progeimmat ovat veikeät pysähdykset kappaleen säkeistöissä sekä pomppivalla bassoriffillä kulkeva välikohta. Kappaleen parasta antia ovat omaperäisellä soundilla kulkevat vokaalit, jotka pääsevät hienosti esille etenkin kappaleen säkeistöissä.

https://www.facebook.com/perihelionship/

Perihelion Ship – ”Bird of Fire

Pääkaupunkiseudulta tuleva Perihelion Ship soittaa progressiivista metallia, jossa on vahvoja vaikutteita klassisesta progressivisesta rockista. Demonurkkaan yhtye on toimittanut ”To Paint a Bird of Fire” -omakustannelevynsä, joka on järjestyksessä yhtyeen toinen täyspitkä. Jo kappaleiden kestoja tarkastellessa käy selväksi, että proge on homman nimi, sillä levyn aloitus- ja päätöskappale kellottavat molemmat yli kymmenen minuuttia, ja niiden nimet ovat ”New Sun” ja ”New Sun?”.

Levyllä on paljon hienoja kohtia, kuten esimerkiksi ”Wind of No Echoes” -kappaleen uljaisiin mittoihin kasvava loppu, ”New Sun?” -kappaleen kimurantit riffit, ”The Sad Mountain” -kappaleen tyylikäs kitarasoolo sekä hienoa klassista akustista kitarointia esittelevä ”River’s Three”. Kokonaisuutena paras kappale on kuitenkin vain kaksi ja puoli minuuttia kellottava ”Bird of Fire”. Vaikutuksen tekevät etenkin kappaleen veikeät kosketinkuviot sekä melodinen loppu, jota koristaa oivat black metal -vokaalit.

http://www.mikakivinen.fi

Mika Kivinen feat. Antti Dee Heikkinen – ”Future is Yours

Mika Kivinen on vastuussa kaikesta lukuunottamatta lauluja, joista vastuun kantaa Antti ”Dee” Heikkinen. Saatekirjeessä parivaljakon musiikin kuvaillaan sijoittuvan Kornin ja Faith No Moren maastoon, mikä vaikuttaa ”Future is Yours” -kappaletta kuunnellessa lähinnä kirjoitusvirheeltä. Sävellyksenä kappaleesta löytyy kyllä jonkin verran Faith No Morea, mutta laulumelodioiden sekä Heikkisen laulusoundin perusteella lähempi yhtymäkohta löytyy pikemminkin kotimaisen power-metallin kärkinimestä Stratovariuksesta. ”Future is Yours” on hyvin soitettu, laulettu ja tuotettu, mutta eittämättä sekava kappale, joka ei tunnu aukeavan piiruakaan useankaan kuuntelun jälkeen.

 

Viikon väkevimmät proget löytyvät kappaleesta ”Bird of Fire”, josta on vastuussa Perihelion Ship. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2019 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, lähetä demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/