Demonurkka vol. 118 (vk 50/2018)

Kirjoittanut Tapio Aro - 23.12.2018

Rässiä, rässiä ja enemmän rässiä on  tällä viikolla homman nimi Demonurkassa. Mukana menossa ovat Endstate, Boneshaper ja Black Crowns, joista parhaan kappaleen tehtaillut thrash-poppoo pääsee kilpailemaan paikasta puolen vuoden päässä häämöttävään Nummirockiin.

https://www.facebook.com/endstateofficial/

Endstate – ”Seeking Out Truth

Vuoden 2017 lopussa perustettu Endstate tulee Turusta. Demonurkkaan yhtye on toimittanut viisi kappaletta sisältävän ”Enter the Storm” -EP:nsä, joka lienee yhtyeen ensimmäinen julkaisu. Meno on suoraviivaista thrash metallia, josta mieleen tulee Megadeth. Myös yhtyeiden logoista on lyödettävissä yhteneväisyyttä. Soundit EP:llä ovat hyvät ja riffit tipahtelevat mukavasti. Suuri miinus yhtyeelle napsahtaa vokaaleista, jotka menevät vähän niin ja näin. Muutama laulutunti joululahjaksi voisi tehdä ihmeitä.

https://www.facebook.com/Boneshaper

Boneshaper – ”Absolution II

Forssasta tulee Thrash-trio Boneshaper. Yhtyeen ensimmäinen demo kantaa nimeä ”IGNITIVM” ja sisältää neljä kappaletta. Soundit demolla ovat sen verran kellarista kotoisin, että pölyn ja kosteuden voi melkein haistaa. Kokonaisuutena demo on nopeasti hotkaistava välipala, joka kellottaa vain 12 minuuttia, mutta josta ei jää kauheasti mieleen. Suuri syy tähän on heikot soundit, mutta myös sävellyskynissä on teroittamisen varaa. Parhaassa terässä sävellyskynät ovat päätöskappaleessa ”Absolution II”, jonka riffeistä löytyy muista kappaleista poiketen veikeitä melodioita. Etenkin noin kahden minuutin paikkeilla kuultava melodinen riffittely toimii.

https://www.facebook.com/blackcrownsband/

Black Crowns – ”Necessary Evil

Helsingistä tuleva Black Crowns on toimittanut nimellä ”Black Crowns” kulkevan ja seitsemän kappaletta käsittävän kokonaisuuden Demonurkan ihmeteltäväksi. Levyltä paistaa vanha liitto etenkin kappaleiden soundien muodossa. Meno on ajoittain vanhan liiton rässiä ja toisinaan taas perinteistä heavy metallia. Molemmat genret sujuvat yhtyeeltä, sillä levyn parhaat kappaleet ovat vauhdikas rässipala ”Necessary Evil” sekä tyylikkään melodinen heavy metal -veisu ”My Drug”. Parhaaksi kappaleeksi valitsen näistä ensimmäisen, sillä se sopii genrensä puolesta paremmin thrash metal -Demonurkkaan. Kunniamaininnan yhtye ansaitsee mallikkaasti menevillä puhtailla vokaaleilla, joita yhtye sotkee kappaleisiinsa ja jotka kuulostavat raikkailta näinä örinän ja ärinän aikoina.

Viikon terävimmät rässit löytyy kappaleesta ”Necessary Evil”, josta on vastuussa Black Crowns. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2019 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, lähetä demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/