Demonurkka vol. 12 (vk 2/2016)

Demonurkka 2015Tämänkertaisessa Demonurkassa palaamme punkin pariin. Mikäpä olisikaan tammikuisessa pakkasessa oivempi tapa pitää itsensä lämpimänä kuin pogota ympäri kämppää. Plussapisteitä tulee, jos asuu kerrostalossa. Kolmen soinnun ihmeistä Demonurkkaan on tällä kertaa valikoitunut  ja .  

Demonurkan voittaja pääsee kisaamaan paikasta ensi kesän Nummirockissa KaaosZine-stagelta. Yhteensä neljä bändiä pääsee nousemaan legendaarisen festivaalin erittäin legendaariselle lavalle.

 

Yellow Plague – ”King Of Nothing”

Yellow Plague on ollut kasassa 14 vuotta. Kokoonpano on pysynyt suurinpiirtein samana, ja bändillä on neljä Kansi[1]omakustannetta takana. Viimeisin ”King Of Nothing” on käytännössä EP tai jopa pitkäsoitto, mutta arvostellaan se nyt demona kuitenkin. Bändi soittaa suoraviivaista punkia. Se ei tarjoa yllätyksiä, ei huippuja eikä laskuja. Englannin lausumisessa olisi myös toivomisen varaa. Vaikuttaa siltä, että bändistä on hauska soittaa yhdessä, ja hyvän yhteishengen tuoma hyväntuulisuus kuuluu musiikissa. Esittelyyn pääsi levyn nimibiisi  ”King Of Nothing”.

https://www.facebook.com/yellowplagueband/

giphy (2)

Teddy Bear Doctors – ”Nice Personality”

Kuopiolainen nalletohtorijoukkio soittaa musiikkia, joka ei tiukkapipoisesti ajatellen ole ihan punkia, nimetönmutta tarpeeksi lähellä kuitenkin. Teddyt ovat niittäneet mainetta asuinseudullaan keikkailemalla ahkerasti ja ilmeisen menestyksekkäästi. Bändi on levyttämässä pitkäsoittoa, joten nyt jos koskaan on aika arvostella heidän demonsa. Musiikki on menevää, hyvin soitettua ja siitä tulee hyvä fiilis. Tämänkin bändin kohdalla haluaisin nillittää vähän englannin lausumisesta, sillä pieni tankeromaisuus on havaittavissa. Kuunteluun valitsin kappaleen ”Nice Personality”. Biisi on sisältöönsä nähden aivan liian pitkä, mutta ainakin alkuun sitä on kiva kuunnella. Siitä tulee mieleen The Beatlesin ”Come Together”.

https://www.facebook.com/TeddyBearDoctors/?fref=ts

giphy (1)

 

Suljettu Osasto – ”Ei Auta Kukaan”

Jos klamydia on Vaasan nimikkosukupuolitauti, niin mikähän olisi Kouvolan? Pohdin tätä siksi, koskajulistepohja kouvolalainen Suljettu Osasto kuulostaa Klamydialta. Laulaja Varski Varjolakin kuulostaa ihan Vesku Jokiselta. Mitä ihmettä? Aktiivisesti keikkaileva bändi on ollut kasassa viime keväästä lähtien. Porvoon Talent Factory -kisankin yhtye on voittanut marraskuussa. Suomenkielinen junttipunk siis ilmeisesti puree myös livenä. Ruutia ei tässä olla keksimässä, mutta se ei varmaan ole tarkoituskaan. Meininki on kova, ja suoraviivaisella kompilla porhalletaan menemään. Ei huono ollenkaan. Tässä ”Ei Auta Kukaan”.

https://www.facebook.com/suljettuosasto

giphy

Viikon voittajaksi selviytyi kaljanjuonnin ja karvanoppien keisari Suljettu Osasto. Voiton myötä bändi pääsee kisaamaan paikasta KaaosZine-stagella kesän Nummirockissa.

Lähettäkää demonne jatkossakin samaan tuttuun osoitteeseen: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua