Demonurkka vol. 120 (vk 3/2018)

Kirjoittanut Tapio Aro - 20.1.2019

Demonurkassa pureudutaan tällä kertaa suomenkieliseen rockiin eli suomirockiin. Kolme demolaarista mukaan tarttunutta yhtyettä ovat Taikakaulin, Moskah ja Alan Happi. Näistä parhaat suomirockit tarjoillut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta puolen vuoden päässä siintävään Nummirockiin.

https://www.facebook.com/taikakaulinofficial/

Taikakaulin – ”Taikakaulin

Vuonna 2017 perustettu Taikakaulin tulee Tampereelta. Yhtye kuvailee itseään jytääväksi rockbändiksi, mikä onkin varsin osuva kuvailu. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt ”Taikakaulin”-EP:nsä, joka sisältää kolme kappaletta. EP:n parhaat kappaleet ovat loistavaa kitarointia sisältävä ja varsin suoraviivaiset sanat sisältävä nimikkokappale sekä nokkelasti nimetty ja kiinnostavat sanat sisältävä ”Haloot Helsinkiin”. Molemmat kappaleet ovat tutustumisen arvoisia, mutta menköön parhaan kappaleen titteli tällä kertaa kappaleelle ”Taikakaulin”. Kappaleessa lauletaan: ”Naiset hurmaa mun taikakaulin / ainoo oikee taikakaulin”, mikä pistää hiukan miettimään, että ovatko Taikakaulin-yhtyeen jäsenet saaneet käsiinsä kuuluisan Paulin taikakaulimen, jota sentään heiluteltiin Buckinhamin palatsissa asti. Sillä tuskin mikään muu taikakaulin voi olla juuri se oikea taikakaulin. Erityiskiitokset yhtyeelle röyhkeistä riffeistä ja lyriikoista, jotka tosin voisivat olla vieläkin purevammat sekä vokaaleista, jotka hoituvat kerrassaan oivallisesti. Parasta suomenkielistä jytärockia pitkään aikaan.

https://www.facebook.com/moskahband

Moskah – ”Hanat auki

Kiimingistä tulee vuonna 2014 perustettu Moskah. Musiikkityylinä yhtyeellä on ytimekkäästi suomirock. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on lähettänyt viisi kappaletta sisältävän ”Yhden illan galleria” -EP:nsä. Viiteen kappaleeseen mahtuu huteja, mutta myös pari varsin pätevää raitaa, jotka ovat aloituskappale ”Hanat auki” ja toisena kuultava ”Kulkijat”. Näistä jälkimmäisestä löytyy hieno musiikkivideo ja pätevä kitarasoolo, mutta kovemmin kappaleista jytää ”Hanat auki”. Kappaleen parasta antia on eittämättä kertosäe mukaansatempaavine huudatuksineen. Jonkinlainen salonkikelpoisuus yhtyettä tuntuu kuitenkin ”Yhden illan galleria” -EP:llä vaivaavan. Pieni roso ja naarmu miksauksessa saattaisi olla paikallaan.

www.facebook.com/alanhappiband/

Alan Happi – ”Kulje kanssani

Suomirockin ja popin sekoitus on asian laita Jämsänkoskelta tulevan Alan Happi -yhtyeen kohdalla. Yhtyeen kappale ”Kulje kanssani” alkaa varsin tavanomaisesti, mutta kasvaa vähitellen jopa pienimuotoiseksi hitiksi. Erityisen hyvin toimii kappaleen kertosäe, joka kohoaa kappaleen lopussa loistaviin mittoihin. Kappaleeseen ja eritoten kertosäkeeseen jää koukkuun, ja huomaankin pistäväni kappaleen yhä uudelleen ja uudelleen pyörimään. Kerrassaan mainiota menoa.

Tehätävä ei ollut helppo, mutta lopulta viikon parhaaksi suomirock-kappaleeksi valikoitui ”Taikakaulin”, josta on vastuussa oivallinen jytäpumppu Taikakaulin. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta tulevan kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, lähetä demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat