Demonurkka vol. 124 (vk 7/2019)

Tervetuloa punk rock -nurkan pariin. Kolme demoläjästä mukaan valikoitunutta punk rockia tarjoilevaa yhtyettä ovat Aim Below Belt, Lowlife Hero ja Glass Wipe, joista parhaat punk rockit tarjoillut poppoo pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockissa.

https://web.facebook.com/AimBelowBelt/

Aim Below BeltDon´t You Know If You Wanna Go You Just Go

Kuopiosta tulee Aim Below Belt, joka on nykyisellä kokoonpanolla soittanut muutaman vuoden ajan. Musiikkityylinä yhtyeellä on melodinen punk rock. Demonurkan ihmeteltäväksi olemme saaneet yhtyeen kolme kappaletta sisältävän demon, jonka olen kuunnellut monta kertaa läpi miettien jotain sanottavaa. Sanottavaa ei kuitenkaan tunnu suuremmin syntyvän. Ehkä jutun juoni onkin juuri siinä, että Aim Below Beltin kaverit ovat tehneet sen verran pätevää punkkia, ettei tee niinkään mieli puhua vaan vain nauttia. Demon kaikki kolme kappaletta ovat myös tasoltaan sen verran kovaa luokkaa, ettei sitä suurinta hittiä ole helppo löytää. Valintani parhaaksi kappaleeksi osuu kuitenkin nimihirviöön Don´t You Know If You Wanna Go You Just Go”. Vaikutuksen tekevät etenkin kappaleen kertosäe, instrumentaalinen välike sekä kappaleen nimeä toistava välikohta. Melodiantaju näillä Kuopion kavereilla tuntuu olevan häpeilemättömän kohdallaan. 

https://web.facebook.com/lowlifeheroband

Lowlife HeroSweetheart

Lowlife Hero on vuonna 2012 perustettu melodista skeittipunkkia tekevä trio Lappeenrannasta. Saatekirjeessän yhtyeen jäsenet kertovat rakastavansa melodioita, mikä näkyy yhtyeen kappaleessa Sweetheart. Kappaleen isoista melodioista ja positiivisesta ja naiivin kuuloisista lyriikoista tulee vahvasti Amerikka ja aurinkoinen Kalifornia mieleen. Kappaleen melodiat ja meininki ovat sen verran positiivisen kuuloisia, että jopa räntäsade alkaa näyttämään piristävältä. Kerrassaan makeaa menoa Lappeenrannasta.

 

https://web.facebook.com/glasswipe/

Glass WipeAlmost Done

Glass Wipe on perustettu vuonna 2013, ja musiikkityylinä yhtyeellä on lyhyesti ja ytimekkäästi punk rock. Kappale Almost Doneon toinen single yhtyeen toiselta ja nimeä Grateful & Allergickantavalta omakustannealbumilta. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy laulajan pätevään raspisoundiin, joka tuo hieman Kurt Cobainin mieleen. Laulajan monipuolisuudesta osviittaa antaa myös sinne tänne kappaletta ripotellut falsettivokaalit. Kappaleena Almost Doneon ihan pätevää punkrockia, joskin siitä ei oivallisia säkeistöjä lukuun ottamatta jää kauheasti mieleen. 

Viikon parhaat punk rockit löytyvät nimihirviöstäDon´t You Know If You Wanna Go You Just Go”, josta on vastuussa loistava Aim Below Belt. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta tulevan kesän Nummirockissa.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, lähetä demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/