Demonurkka vol. 125 (vk 9/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 3.3.2019

Demonurkassa tarkastellaan tänään Rovaniemen demotarjontaa. Mukana menossa ovat Hate World Hero, Xerona Mistress ja Syphonvision, joista parhaan kappaleen värkännyt pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/hateworldhero/

Hate World HeroTime

Vuonna 2013 perustettu Hate World Hero tekee suurilla melodioilla maustettua melodista metallia. Yhtye on lähettänyt Demonurkkaan kaksi kappaletta, 1000 Moons ja Time, jotka ovat maistiaisia tulevalta EP:ltä. Kappaleista Time on helpommin lähestyttävä ja selkeä hitti, kun taas 1000 Moons vaatii muutaman kuuntelukerran avautuakseen kunnolla. Avautuessaan 1000 Moons onkin sitten jo sen verran komeaa ja massiivista menoa, että sitä kuunnellessa alkaa silmät kummasti kostua. Molemmat kappaleet ovat loistavia mutta valitsen kappaleen Time soitettavaksi. Vaikka kappale on loistava, niin siitä olisi silti kiinnostava kuulla radiopituuksiin sovitettu versio, jossa muutama kertosäkeen kierto on jätetty pois.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

 

https://www.facebook.com/XeronaMistress

Xerona MistressArson of Eden

Vaihtoehtoista rockia Rollosta vuodesta 2012 on homman nimi yhtyeen Xerona Mistress kohdalla. Demonurkkaan saatiin nimensä puolesta Nine Inch Nailsille velkaa oleva The Downward Spiral” -EP, joka käsittää kahdeksan kappaletta. Välillä homma toimii ja välillä taas ei. Metsään mennään ainakin silloin, kun kappaleeseen koetetaan ahtaa elementtejä niin paljon kuin suinkin ennätetään. Palat eivät tunnu loksahtavan yhteen ja tuntuu aivan kuin neliön muotoista palikkaa yritettäisiin väkisin änkeä kolmion muotoisesta reiästä. EP:ltä löytyy onneksi myös suoraviivaista menoa kuten aurinkoinen ”In a Dreamland” sekä veikeällä bassokuviolla ryyditetty ja kelpo kertosäkeen omaava ”Arson of Eden”, jonka valitsin soitettavaksi. Sanottakoon vielä, että yhtyeen vokalistilla on kelpo ääni silloin, kun hän vain malttaa laulaa aivan normaalisti.

https://www.facebook.com/syphonvisionband/

Syphonvision – ”Pray To Be Hated

Syphonvision on perustettu vuonna 2013. Musiikkityylinä yhtyeellä on ärinävokaaleilla varustettu melodinen metalli, josta tulee ajoittain mieleen Children of Bodom. Demonurkan ihmeteltäväksi Syphonvision on lähettänyt ensimmäiset viisi nauhoittamaansa kappaletta, joista suurimman vaikutuksen tekee Pray To Be Hated”, jonka kertosäe on ryyditetty yksinkertaisen nerokkaalla kitaramelodialla. Myös kappaleen lopusta löytyy mainion yksinkertainen kitaramelodia, joka tuo hieman mieleen Iron Maidenin. Melodiat ovat eittämättä yhtyeen vahvuus, joten toivottavasti niistä saadaan nauttia myös yhtyeen tulevissa kappaleissa.

Rovaniemen paras kappale on Time”, josta on vastuussa Hate World Hero. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, lähetä demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/