Demonurkka vol. 126 (vk 11/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 17.3.2019

Tervetuloa Demonurkan pariin. Tällä erää teemana on stoner, jota kolme demoläjän sisuksista kaivamaani yhtyettä edustaa. Yhtyeet ovat TarpitOrchestra, StoneManson ja Super Hombre, joista sykähdyttävimmät stonerit tarjoillut pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

 

https://www.facebook.com/officialtarpitorchestra/

TarpitOrchestraDues

Jo vuodesta 2007 asti stoneria vääntänyt TarpitOrchestra saapuu Demonurkkaan Oulusta. Kuunneltavaksi yhtye on toimittanut nimensä puolesta Game of Thronesin jatko-osalta kuulostavan Songs About Dragons” –EP:nsä. Kappaleita EP:llä on kolme, ja ne pyöräyttää mielellään soittimessa useammankin kerran. Erityisesti yhtyeen melodiantaju pomppaa esille, ja kertosäkeet ovatkin järjestään kappaleiden parasta antia. Myös kappaleiden kertosäkeiden taustalle lisätyt koskettimet tuntuvat pelaavan mukavasti ja nostavan kertosäkeitä askelen korkeammalle. EP:n komeimman kappaleen tittelin nappaa jämäkkä aloituskappale Dues , jonka kertosäe on eittämättä EP:n paras.

StoneMansonSerial Datist

StoneManson on Tampereelta, ja tässäkin homman nimi on stoner. Demonurkkaan tämä vuonna 2018 perustettu yhtye on lähettänyt kappaleensa You Lie ja Serial Datist”. Päällisin puolin homma toimii varsin mallikkaasti ja soundit ovat kelpo luokkaa. Ikävä kyllä tarttumapintaa kappaleisiin ei ole kauheasti kuitenkaan päätynyt. Parhaiten kiinni pääsee Serial Datist” –kappaleen introon, joka tuntuu menevän piristävästi duurissa noin kahden minuutin paikkeilla kuultavaan kohtaan, josta tulee hieman mieleen Reverend Bizarre. Hyviä kohtia siis löytyy, mutta kokonaisuus kaipaa vielä työstämistä. Tosin livenä jammailuhenkinen ”Serial Datist” saattaisi toimia paljon paremmin. 

https://www.facebook.com/superhombreofficial/

Super HombreRed Sand

Super Hombre on helsinkiläinen stoner ja sludge metal -yhtye. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on lähettänyt kappaleensa Red Sand”, joka on yhtyeen ensimmäinen julkaistu kappale. Sludgea kappale ei kuitenkaan suuremmin sisällä, vaan meno on aika lailla suoraviivaista stoneria. Vaikutuksen tekevät etenkin laulajan mainion puhdas ja hieman lakoninen soundi sekä tanakasti pörisevät riffit. Mainio ensipuraisu yhtyeen tulevaa materiaalia ajatellen.

Viikon parhaat stonerit löytyvät kappaleesta Dues”, josta on vastuussa oivallinen TarpitOrchestra. Yhtye pääsee siis kilpailemaan paikasta tulevan kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille tuolla: http://kaaoszine.fi/demoupload/