Demonurkka vol. 127 (vk 13/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 31.3.2019

Se on rock, nimittäin Demonurkan teemana tällä viikolla. Mukana rockaamassa ei tällä kertaa ole kuitenkaan Tommi Läntinen, vaan kolme demoläjästä bongaamaani rock-yhtyettä, jotka ovat DEFEAT, Ruins of Sanity ja Felic. Näistä koviten rockaavan kappaleen tarjoillut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/defeatband/

DEFEATWasting Away

Vuonna 2016 perustettu DEFEAT on Jyväskylästä. Demonurkkaan tämä rock-trio on lähettänyt High & Low -EP:nsä, joka käsittää kolme omaa sekä yhden lainakappaleen. Lainakappale on Cyndi Lauperin tunnetuksi tekemä Time After Time”, joka taipuu DEFEAT-yhtyeen käsittelyssä yllättävänkin mukavasti. Myös yhtyeen omat kappaleet toimivat mukavasti, meno on energistä ja etenkin vokaalit tipahtelevat komeasti. Parasta kappaletta ei ole helppo valita, sillä taso on kaikissa kappaleissa korkealla. Lopulta päätöskappale Wasting Awaynousee muiden yläpuolelle kerrassaan mainion kitarasoolonsa ansiosta. Mietityttämään jää vain se, että miksi ihmeessä yhtye on nimetty tarkoittamaan tappiota, vaikka sen musiikista tulee tappiomielialan sijaan pikemminkin voittajafiilis.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/RuinsOfSanity/

Ruins of SanityScream Like This

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Joensuusta tuleva Ruins of Sanity mainitsee vaikutteikseen 1990-luvun alun musiikin, jolla otaksun yhtyeen tarkoittavan grungea. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt kappaleet The Rain Above the Sun ja Scream Like This”, joissa on kyllä kuultavissa grunge-vaikutteita, mutta vahvimmin niistä ja etenkin kappaleen ”Scream Like This” alusta tulee mieleen mm. ”Platitude”-hitistään tunnettu Bloodpit. Molemmat Ruins of Sanityn kappaleet tarjoilevat kelvollista menoa, mutta se viimeinen silaus tuntuu vielä uupuvan. Hyvään suuntaan ollaan kuitenkin matkalla.

https://www.facebook.com/felicofficials/

Felic Gone off the Earth

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Felic tulee Helsingistä ja tuoksahtaa vahvasti Muselle. Muse tulee mieleen etenkin kimuranteista riffeistä. Demonurkan ihmeteltäväksi Felic on lähettänyt kappaleet ”Gone off the Earth” ja ”Vanta”, joista ensimmäinen on selkeä hitti ja jättää jälkimmäisen tylysti varjoonsa. Vaikutuksen tekevät etenkin omaperäiset riffit sekä laulajan soundi ja taidot, etenkin korkeat äänet helähtävät komeasti ilmoille. Kerrassaan loistava kappale. Lisää tällaisia, ja Muse voi ruveta siirtymään eläkkeelle.

Viikon väkevimmät rockit löytyy kappaleesta Gone off the Earth”, josta on vastuussa Felic. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille tuolla: http://kaaoszine.fi/demoupload/