Demonurkka vol. 128 (vk 15/2019

Tänään Demonurkassa mennään teemalla D, teemana siis yhtyeet, joiden nimi alkaa kirjaimella D. Jostain kumman syystä sellaisia löytyi demojen joukosto yllättävän runsaasti. Mukaan Demonurkkaan mahtui kuitenkin vain kolme, jotka ovat Defenent, Divine Apocalypse ja Decrowned. Näistä yhtyeistä väkevimmän kappaleen värkännyt pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

 

https://www.facebook.com/defenent/

Defenent Terminal

Vaskivuoren lukiossa vuoden 2018 alkunsa sai Defenent, jonka musiikkityyliä voi kuvailla sanoilla melodinen heavy metal. Demonurkan ihmeteltäväksi Defenent on lähettänyt kolme kappaletta sisältävän demonsa. Demo alkaa introlla, joka kantaa nimeä Intro(Juuson takapiha)”. Juusolla lienee varsin synkähkö takapiha. Takapihalta päästyämme ilmoille kajahtaa mainioita melodioita sisältävä ”Crow”. Vaikutuksen tekevät puhtaat laulumelodiat sekä puhtaat laulut, perinteiset, mutta äärimmäisen toimivat heavy metal -riffit, loistava välikohta ja tyylikäs kitarasoolo. Seuraavaksi kuultava ”Terminal”-kappale esittelee astetta kimurantimpia riffejä ja hyvin vahvasti Iron Maidenille haiskahtavia kitaraharmonioita. Myös vokaalit haiskahtavat yhdessä kohdassa Iron Maidenille, kun laulaja havittelee Bruce Dickinsonille ominaisia korkeuksia ja onnistuukin siinä varsin mallikkaasti. Laulajan soundi ja ilmaisu ovat todella miellyttävää kuunneltavaa. Kappaleen soolon sointukierrosta ja soolosta tulee vahvasti mieleen Dave Mustainen ja Marty Friedmanin yhteispeli MegadethinTornado of Souls” -klassikossa. Mutta niinhän sitä joku nero sanoi, että lahjakkaat lainaavat, kun taas nerot varastavat. Kerrassaan loistavaa menoa näiltä Vaskivuoren kasvateilta. Toivottavasti Juuson takapihalla on tilanne jo vähän rauhoittunut.

https://www.facebook.com/DivineApocalypse/

Divine ApocalypseAs Silence Breaks

Neljäpä metallipäätä Kurikasta on homman nimi Divine Apocalypsen kohdalla. Demonurkkaan nämä metallipäät ovat lähettäneet kappaleensa As Silence Breaks”, joka on örinöillä, puhtailla vokaaleilla ja melodisilla kitarakuvioilla varustettua metallia. Kappaleesta tulee hieman Bullet For My Valentine mieleen, tosin sillä erotuksella, että puhtaat vokaalit kulkevat Walesin pojilla astetta puhtaammin, lieneeköhän Autotunen ansiota vai mistä johtunee. ”As Silence Breaks” on kappaleena hyvää keskitasoa. Parannettavaa löytyy puhtaiden vokaalien lisäksi kappaleen tarttuvuudessa, sillä tällä hetkellä kappaleesta ei ikävä kyllä jää oikeastaan mitään päähän.

https://www.facebook.com/decrownedtheband/

DecrownedSingularity (feat. Anni Kokkonen)

Joensuusta tulee vuonna 2017 perustettu Decrowned. Omien sanojensa mukaan yhtye mättää tavallisesti astetta raskaampaa materiaalia kuin mitä Demonurkan ihmeteltäväksi lähettämänsä ”Singularity”-kappale antaa olettaa. Kappaleen vokaaleihin yhtye on saanut apuja Nevicate-yhtyeen Anni Kokkoselta. Kappale lähtee tyylikkäästi ja tunnelmallisesti synamatolla käyntiin, jonka perään tempaistaan komea riffi. Laulut tulevat mukaan ja homma toimii mukavasti. Väliin isketään tyylikäs leadkitarakuvio, jonka jälkeen Anni Kokkonen laulaa tunnelmallisesti. Sitten on kertosäkeen vuoro. Toivoisi, että kertosäe nostaisi kappaleen lentoon, mutta jokin sinänsä moitteettomassa kertosäkeessä kuitenkin haraa vastaan, tuntuu kuin kanava olisi yhtäkkiä vaihtunut Iskelmän puolelle. Onneksi noin neljän ja puolen minuutin paikkeilla yhtye lyö ilmoille sellaisen riffin, että löysät meinaavat lorahtaa housuun. Kappaleen päätyttyä huomaan, että kertosäe pyörii korvamadon lailla päässäni. Miten sen saa sieltä pois? Pakko varmaan kuunnella kappale vielä kerran.

Viikon paras kappale on Terminal”, josta ovat vastuussa Vaskivuoren kasvatit eli Defenent. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta muutaman kuukauden päässä häämöttävään Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille tuolla: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua