Demonurkka vol. 129 (vk 17/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 28.4.2019

Mustaa sunnuntaita Demonurkasta. Tänään mennään siis black metal -teemalla. Kolme arvosteluun valittua yhtyettä ovat Moses Sodomizer, Obcasus ja The Darkest Steps, joista parhaat bläkyt tarjoillut pääsee kilpailemaan paikasta vain parin kuukauden päässä häämöttävään Nummirockiin.

www.facebook.com/MosesSodomizer/

Moses SodomizerMoses Sodomizer

Moses Sodomizer tulee Suomen Turusta. Nämä kaverit eivät tosin julistane joulurauhaa vaan jotain ihan muuta. Yhtyeen ensimmäinen julkaisu on Moses Sodomizer” –nimeä kantava demo, joka sisältää kolme kappaletta. Moses Sodomizerin Moses Sodomizer -demon aloittaa kappale Moses Sodomizer”, joka rullaa perinteisiä black metal -polkuja kunnes noin kahden ja puolen minuutin paikkeilla ilmoille kajahtaa kerrassaan loistava melodia. Se on tarttuvuudessaan hittiradioiden renkutusten luokkaa. Neljän minuutin tietämillä odotin kappaleen loppuvaan kyseiseen melodiaan, mutta kappale jatkuukin yllättäen vielä lähes kaksi minuuttia. Omituinen ratkaisu, sillä neljän minuutin kohdalla olisi mielestäni ollut täydellinen paikka kappaleen lopetukselle.

Seuraavana vuorossa on kappale Mass of the Heretic”, joka haiskahtaa riffiensä puolesta hieman folk metalille. Etenkin kappaleen lopussa on vahvoja folk-viboja. Demon avausraidan veroisia melodioita Mass of the Heretic” ei sisällä, mutta siinä on silti hyvää tekemistä ja piristävä kitarasoolo. Demon päättää kuusi ja puoli minuuttinen Catholic Perversion”, jonka melodiat ovat pätevää tasoa. Noin kolmen minuutin kohdalla alkava välikohta toimii varsin hienosti. Vaikka melodiat ovatkin hyviä ja välikohta toimii, on kappale silti hieman puuduttava tapaus; johtuneeko sitten pituudesta. Jonkinasteinen suuruudenhulluus yhtyettä kyllä tuntuu vaivaavan, sillä kaikki kappaleet on venytetty hieman liian pitkiksi. Paras kappale on myös hieman liian pitkä Moses Sodomizer”.

https://www.facebook.com/ObcasusFin/

ObcasusInto the Death’s Purifying Fire

Bläkyä Kuopiosta on homman nimi Obcasus-yhtyeestä puhuttaessa. Demonurkan punnittavaksi yhtye on lähettänyt Enslaver’s Cross” –EP:nsä, joka käsittää kolme kappaletta. Ensimmäinen kappale Wishgranter vakuuttaa, etenkin loisteliaasti junnaavan loppuosansa puolesta. Toinen kappale Slaves of the Puritan Liestaas vakuuttaa noin kahden minuutin kohdalla kuultavalla kertosäkeellään, jonka taustalla rullaa hieno melodia. Kertosäkeen seuraavaa tulemista saadaankin sitten odottaa noin kolme minuuttia, mikä on vähän turhan pitkä aika. EP:n päättää Into the Death’s Purifying Fire, jonka parasta antia ovat puolentoista minuutin kohdalla kuultava melodia sekä kolmen minuutin tienoilla alkava mahtava kitarakaaos, joka palaa vielä noin viiden minuutin paikkeilla tekemään kuuntelijan korville temput. Kappaleen ja koko EP:n saattelee päätökseen tyylikäs kitaramelodia. ”Into the Death’s Purifying Fire” on eittämättä EP:n paras kappale.

https://www.facebook.com/thedarkeststepsofficial

The Darkest StepsEarth’s Black Womb

The Darkest Steps on perustettu Limingassa vuonna 2018. Earth’s Black Wombon hyvää keskitien bläkyä, jonka muistettavin kohta on noin kahden minuutin kohdalla starttaava ja puhtailla vokaaleilla alkava välikohta. Sen verran keskitiellä kappale kuitenkin muilta osin rullaa, että jotain suurempaa vaihtelua siltä jää odottamaan. Tällä hetkellä yhtye on ymmärtääkseni duo, mutta mainitsee tavoitteekseen löytää lisää soittajia. Viestiä siis yhtyeen suuntaan, jos black metal taittuu ja yhtyeen musisointi maistuu. 

 

Viikon parhaat bläkyt löytyy kappaleesta Into the Death’s Purifying Fire”, josta on vastuussa Obcasus. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta kuluvan vuoden Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/