Demonurkka vol. 132 (vk 41/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 13.10.2019

Demonurkassa on tarjolla tänään räpin ja rockin epäpyhää liittoumaa. Kyseistä genreä edustavia yhtyeitä löytyi demoläjästä tasan kolme. Mukana menossa siis Jankan eläinpuisto, Haveri ja People of the Fuzzyland, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta vuoden 2020 Nummirockiin.

https://www.facebook.com/jankanelainpuisto/

Jankan eläinpuisto – Puistossa & ”Somenia”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tamperelainen Jankan eläinpuisto koostuu kahdesta räppäristä ja kolmen hengen rytmiryhmästä. Homman nimi on bändimeininkiä räpillä höystettynä. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt kappaleensa ”Somenia” ja ”Puistossa”, jotka ovat molemmat pätevää materiaalia. Rytmiryhmän ja räppäreiden groovet toimivat moitteettomasti; mieleen tulee hieman Notkea Rotta Rane Raitsikalla vahvistettuna. Kappaleista ”Somenia” on kantaa ottava, kun taas ”Puistossa” tarjoilee sanoitusten puolesta astetta kevyempää menoa. Paremmin kuuntelua kappaleista kestää ”Somenia”, josta löytyy terävää mediakritiikkiä tiiviissä kahden minuutin paketissa. Pätevää menoa Mansesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
https://www.facebook.com/haveritku/

Haveri – Selkänsä kääntäneet

Haveri on rap metal -yhtye Suomen Turusta. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt toisen EP:nsä, joka kantaa nimeä Selkänsä kääntäneetja sisältää kolme kappaletta. Mitään nostattavaa rap metalia Haveri ei kuitenkaan tarjoile vaan varsin melankolista versiota. Sävellykset ja etenkin sanoitukset ovat synkkiä ilman suurempia valonpilkahduksia – kerrassaan vaarallinen yhdistelmä pimenevien syysiltojen kanssa. EP:n kappaleista vahvin on Maailmansyöjä”, joka toimii etenkin menevien säkeiden sekä tarttuvahkon kertosäkeensä puolesta. Synkkiä nämä turkulaiset.

run away global warming GIF by GIPHY Studios Originals

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
https://www.facebook.com/peopleofthefuzzyland/

People of the Fuzzyland – The Great Expectations

Vantaalainen People of the Fuzzyland on perustettu vuonna 2016. Musiikkiaan yhtye kuvailee rap rockiksi, ja lisäisin kuvailuihin mukaan vielä funkin ja Rage Against the Machinen, josta vokalistin mainio saundi, riffit ja yhtyeen groove vahvasti muistuttaa.

Kolme kappaletta käsittävä The Great Expectations” –EP on väkevä ja monipuolinen kokonaisuus, josta ei heikkoa kohtaa löydy. Kappaleista Warheadon kaikkein kantaa ottavin ja tuo kertosäkeen sanojen puolesta mieleen Black Sabbathin, sillä sanoista löytyy maininta vanhaan kunnon sotasikaan. Samat teemat ovat ikävä kyllä ajankohtaisia edelleen. EP:n muut kappaleet eivät ainakaan ilman sanoituksia avaudu yhtä kantaa ottavaksi, mutta meno ei siitä kärsi. Bangtarjoilee loistavan introriffin ja kitarasoolon sekä suhteellisen funkia menoa, ja EP:n kevyin kappale. Fuzzyland Beattaas alkaa kevyesti mutta äityy vähitellen aivan raivoisaksi. Kappaleen loppu on kuin suoraan Rage Against the Machinen ohjekirjasta.

People of the Fuzzyland on kiinnostava tuttavuus, jonka uskoisin olevan etenkin livenä vaikuttava ilmestys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

black and white metal GIF

 

Viikon väkevimmät raprockit tarjoilee People of the Fuzzyland, joka pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2020 Nummirockiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/