Demonurkka vol. 133 (vk 42/2019)

Poliisi on sika ja systeemi sortaa meitä! Demonurkka rysäyttää tällä kertaa suoraan päin demoläjämme punk- ja hc-valikoimaa, jota löytyy tällä hetkellä aika runsaasti. Lieneekö vaikutusta laulu- ja soitinyhtye Huoran nousulla valtavirtamenestykseen, mutta ei se ole huono asia. Ruodittavaksi valikoitui kolmikko , sekä .

www.facebook.com/kabukidroop/

KabukiDrop – ”Kadonneet tytöt

Ehkä on liioittelua puhua demosta, kun arvioitavaksi saatiin yksi biisi, ”Kadonneet tytöt”. Se on kuitenkin laadukasta ja mukaansa repivää thrashpunkkia. Kappale on irroitettu vuonna 2016 perustetun turkulaispoppoon Split-EP:ltä ”Rakkauslauluja”.

Kappale muistuttaa, että myös vihainen ja tiedostava nuori mies kaipaa rakkautta. Kappale huutaa sen hienolla tavalla julki maailmalle, piileskellen vaikkapa Sin City -sarjakuvista tutun katujen soturinaiset -teeman ja synkeän urbaanin romantiikan takana.

Kappale potkii hyvin, eikä sekään liikaa häiritse, että välillä biisi on kuin suoraan vanhemman Apulannan nuottikirjasta reväisty.

KabukiDrop kuulostaa tämän kappaleen perusteella etupäässä livebändiltä. ”Kadonneet tytöt” ei ole sillä tavoin poikkeuksellisen kiinnostava kappale, että tarttuisi korvaan levyltä kuunneltuna. Livenä se varmasti saa yleisöön liikettä. Hyvää kamaa!

A Nightmare On Elm Street Horror GIF - Find & Share on GIPHY

www.facebook.com/AimBelowBelt

Aim Below Belt – ”OMFGSID!”

Kuopiolainen Aim Below Belt tykittelee punk-ilotteluaan menemään hienosti, ja meininkiä on. Bändillä onkin kilometrejä lasissaan melkein vuosikymmen ja keikkailua on takana kovien poppoiden, kuten FM2000:n, Huoran ja Nyrkkitappelun kanssa.

Jokin bändin konseptissa on silti sellaista, että se lipsuu käsistä. Ehkä kielivalinta häiritsee. Kuunnellessa on ilmeistä, että laulamassa eivät ole englannin natiivipuhujat, eikä sinällään tule selväksi, miksi kannatti valita kieleksi englanti.

Nimibiisi ”OMFGSID!” rokkaa hyvin, eikä demon muissakaan neljässä raidassa sinänsä ole valittamista. Kuten KabukiDrop, lienee Aim Below Belt sekin ennen kaikkea livebändi. Ehkä musiikki vielä hakee vähän sitä omaleimaista ääntään, mutta ihan hyvällä tiellä se tuntuu olevan.

Dance Cat GIF - Find & Share on GIPHY

www.facebook.com/ajatusrikos/

Ajatusrikos – ”Ajatusrikos”

Demokolmikon tuorein tulokas on tänä vuonna perustettu turkulainen Ajatusrikos samannimisellä demollaan. Bändi jysäyttää menemään hardcoren metallisemmasta päästä, ja laulupuoli nojailee iskevässä rytmikkyydessään räpin suuntaan.

Bändi ei selkeästi artikuloiduissa suomenkielisissä sanoituksissaan väistele asioiden sanomista suoraan. Vallankumousta julistetaan ja niskalaukausta tarjotaan ratkaisuksi yhteiskunnallisiin ongelmiin. Sisällöllisesti ei siis mitään kevyttä kamaa.

Musiikillisesti konsepti on riisuttu, ehjä ja tyylikäs. Se on ansaitusti kirvoittanut vertauksia esimerkiksi Biohazardin kaltaisiin nimiin rapakon takaa.

Etenkin demon aloittava ”AR” sekä tylyn suorasti nimetty ja hienoon muotoon puettu ”Niskalaukaus” potkivat oikein nätisti. Erityisen heikkoa kohtaa ei demolta löydy. Vahva suoritus!

Les Miserables Revolution GIF - Find & Share on GIPHY

Valinta meni tällä viikolla todella tiukaksi KabukiDropin ja Ajatusrikoksen välillä, mutta lopulta Ajatusrikoksen ehjempi konsepti ja iskevämpi tyyli vei voiton toisesta turkulaispoppoosta. Kuopiolaiset jätettäköön vielä kasvamaan korkoa. Ajatusrikos siis kilpailee paikasta vuoden 2020 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua