Demonurkka vol. 134 (vk 43/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 27.10.2019

Tervetuloa dödönurkkaan. Teemana siis death metal kaikessa ihanassa kurjuudessaan. Mukana synkistelemässä Deathgoat, Shapeless Souls ja Asketia, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta vuoden 2020 Nummirockiin.

https://www.facebook.com/BlastingTheGoatBorn/

DeathgoatRotten Salvation

Deathgoat on vuonna 2015 perustettu death metal –duo Hyvinkäältä. Yhtyeessä vaikuttavat Putrid Worm, joka vastaa lauluista ja rummuista, sekä Nihilist, jonka vastuualueeseen kuuluvat kielisoittimet ja laulut. Vaikutteensa yhtye kaivaa 90-luvun ruotsalaisesta death metalista, erityisesti Entombed ja Grave ovat duon mieleen.

Demonurkkaan Deathgoat on lähettänyt kappaleensa Rotten Salvation”, jossa meno on raakaa aina soundeja myöten. Ensimmäisellä kuuntelukerralla korvaan ei tartu alkavan tinnituksen lisäksi oikeastaan mitään, kiitos surinasoundien. Muutaman kuuntelukerran jälkeen riffit alkavat löytyä ja hyvinhän ne toimivat. Menevimmät niistä löytyvät noin neljän ja puolen minuutin paikkeilta. Surinasoundeissa on se hyvä puoli, että musiikki aukeaa jokaisella kuuntelukerralla aina vähän enemmän, ja loppupeleissä ”Rotten Salvation” kuulostaakin jo varsin toimivalta tuotokselta. Löytämisen iloa.

https://www.facebook.com/shapelesssouls/

Shapeless SoulsWay of Flesh

Vantaalta tuleva Shapeless Souls on varsin uusi tuttavuus demokentällä, sillä yhtye on perustettu vuonna 2018. Yhtyeen musiikki on melodista death metalia, josta paistaa etenkin In Flamesin vaikutus. ”Way of Flesh” on pätevää melodödöä, vaikkakin In Flamesin kovimpien hittien tasolle matkaa riittää vielä. Kappaleen kertosäkeessä tosin ollaan jo mukavan lähellä ruotsalaisia. Tästä on hyvä jatkaa sen oman ”The Quiet Placen” tai ”Only for the Weakin” metsästystä. Vahva pelinavaus vantaalaisilta.

In Flames Anders Fridn GIF

https://www.facebook.com/Asketia/

AsketiaExorcise in Futility

Dödistä Rovaniemeltä on homman nimi Asketian kohdalla. Exorcise in Futility” -EP on järjestyksessään jo yhtyeen neljäs julkaisu, jos live-EP:tä ei lasketa. EP sisältää neljä vahvaa ja monipuolista kappaletta. Vaikutuksen tekee etenkin tuplakitaratyöskentely, joka on ajoittain miltei hengästyttävää. Riffit ovat myös varsin omaperäisiä, ja tuntuu myös, että vaikutteita otetaan milloin mistäkin, kuten folk metalista kappaleen ”Not the Gates” kohdalla. EP:n väkevimmät riffit rouskuvat päätöskappaleessa ”White” sen verran komeasti, että ne kuulostavat jopa läppärin kaiuttimista murskaavilta. Kerrassaan herkullista dödöä Rollosta.

Viikon rouheimmat dödöt löytyvät kappaleesta White, josta on vastuussa loistava Asketia. Yhtye jatkaa siis kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/