Demonurkka vol. 135 (vk 44/2019)

Kirjoittanut Pasi Huttunen - 3.11.2019

Synkkä marraskuu saapui, joten nyt demonurkkakin sukeltaa tuomiotunnelmiin. Tämän viikon teemana siis doom jonkinlaisena vivahteena orkesterin ilmaisussa. Yksikään kolmikosta ei ole puhdasoppinen doom metal -orkesteri, mutta tavalla tai toisella se kuuluu musiikissa. Bändeinä tällä kertaa Deathrot, Lamentarium ja Takezo.

https://www.facebook.com/DeathRot-388346031336133/

Deathrot – ”Call to Arms EP”

Minä näen tämän niin, että osoittaa munaa lähettää Demonurkalle arvioitavaksi pelkistä covereista koostuva EP. Versioitavana ovat bändit Asphyx, Bloodbath, Swallow the Sun ja Obituary, ja lupauksenahan siis täytyy olla toinen kahdesta: joko versiot ovat alkuperäistä parempia tai sitten ne on rakennettu jollain kiinnostavalla, uutta tuovalla tavalla uusiksi. Ei vähä mitään!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ylivieskalainen vuonna 2014 perustettu Deathrot osaa kyllä asiansa. Juuri sopivan rupuinen ja juureva soundi on kohdallaan, murinalaulu kiinnostavaa, soitto teknisesti kohdallaan ja tulkinta hienoa kuultavaa. Todella raskasta ja hyvällä tavalla laahaavaa junttausta, jota kuuntelee mielellään. Etenkin Bloodbathilta lainattu ”Eaten” karnevaalihenkisine väliosineen on hienoa kamaa.

Mutta silti. Hyvästä tekemisestä huolimatta jää vähän mysteeriksi, että mitä lisäarvoa maailmaan tuo se, että juuri nämä tyypit coveroivat nämä biisit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/Lamentarium/

Lamentarium – ”Faith in You”

Joensuulaisella Lamentariumilla ei touhu kaadu osaamisen puutteeseen. Melko ammattimaisella tasolla tuntuu tuotanto olevan. Musiikki on sliipattua, melodista kuolemaheviä, jossa doom kuuluu lähinnä rohkeutena maalailla välillä rauhassa sen sijaan, että turpaan vedettäisiin ihan koko ajan menemättä silti mihinkään progeiluun.

Demonurkalle ruodintaan päätynyt kappale ”Faith in You” sekoittelee myös tyylikkäästi puhdasta laulua ja murinaa, eikä kumpikaan tyyli jää tekniikasta kiinni.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lamentarium kuulostaa kappaleen perusteella varsin kypsältä setiltä, ja niin sen kai pitääkin, kun bändi on perustettu vuonna 2011. Hienoisena on ongelmana on kuitenkin se mieleen pyrkivä kysymys, että erottuuko tämä niiden kaikkien miljardin tyrkyllä olevan melodeath-bändin joukosta. Sen paljastaa vasta tuleva kama. Tämän yhden biisin perusteella en osaa sanoa.

https://www.facebook.com/takezomusic666/

Takezo – ”Prophecy EP”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Heti alusta Takezo hyökkää elokuvallisiin Japani-tunnelmiinsa rujolla, aggressiivisella ja vihaisella soundilla. Kuopiolaispoppoo painaa menemään armottomalla intensiteetillä.

EP:n neljä biisiä ylittävät kaikki sen tyypillisen radioformaatin mitan, mutta pysyvät silti suhteellisen kevyinä kuunnella. Kappaleista muodostuu kiinnostavia ja vaihtelevia matkoja. Siitä nyt ei ole pienintäkään aavistusta, mihin ollaan matkalla, eikä sekään tietenkään ole yhtään huono asia.

Bändi kertoo, että musiikissa ”kuullaan kevyitä vaikutteita myös hardcore punkista ja old-school death/black metalista”. Näistä etenkin ne HC-vaikutteet tuovat aivan erinomaisen mausteen musiikkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyllä tässä kävi tällä viikolla niin, että loppujen lopuksi paikasta vuoden 2020 Nummirockiin kilpailee melko selkein lukemin Takezo.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat