Demonurkka vol. 138 (vk 47/2019)

Kirjoittanut Tapio Aro - 24.11.2019

Metalcore on jutun juoni tällä viikolla. Luvassa siis ärjyttyjä säkeistöjä ja puhtaita kertosäkeitä. Mukana metalcoreilemassa I AT LAST, Horizon Ignited ja Convicted X, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/iatlastband/

I AT LAST – Launch Gone Wrong

Tänä vuonna perustettu I AT LAST tulee Järvenpäästä ja tunnistautuu metalcoreyhtyeeksi. Launch Gone Wrongon perinteikästä ja hyvin tuotettua metalcorea. Ihastusta herättää etenkin kappaleen melodinen ja kolmen ja puolen minuutin paikkeilla alkava loppuosa tyylikkäine melodioineen ja kitaraleadeineen. Myös puhtaahkot vokaalit sujuvat tyylikkäästi sekä kiinnostavalla soundilla ja pääsevät loppuosassa oikeuksiinsa. Melodiat ovat eittämättä yhtyeen suurin vahvuus. Vahva pelinavaus Järvenpään suunnalta.

https://www.facebook.com/HorizonIgnited/

Horizon IgnitedLeviathan ja Equal in Death

Kouvolasta kajahtaa. Vuonna 2017 perustettu Horizon Ignited keittää musiikillisen keitoksensa metalcoresta ja melodisesta death metalista. Demonurkan nautittavaksi yhtye on lähettänyt tuotoksensa Leviathan ja Equal in Death”, jotka löytyvät yhtyeen After the Storm” –esikoisalbumilta. Molemmat kappaleet koostuvat samanlaisista aineksista eli murinoiduista säkeistöistä ja puhtaasti lauletuista ja melodisista kertosäkeistä. Tuotanto on ammattitaitoinen, kappaleet hyvin rakennettuja, riffit omaperäisiä, melodiat häpeilemättömän tarttuvia ja vokaalit sujuvat moitteettomasti. Equal in Death on kappale, josta itse In Flames olisi kateellinen.

https://www.facebook.com/convictedX/

Convicted X12 Monkeys

Convicted X on vuonna 2012 perustettu trio Pirkanmaan suunnalta. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt kappaleensa 12 Monkeys”, joka pyörii sanoitustensa puolesta samannimisen sarjan puitteissa; Colen ja kumppaneiden aikamatkustelu on ilmeisesti inspiroinut. Musiikkityyliään yhtye kuvailee joksikin Stone Sourin ja Dimmu Borgirin välimaastosta. Kappaletta kuunnellessa vaaka kallistuu kuitenkin vahvemmin Stone Sourin suuntaan. Tosin myös metalcoresta yhtyeen musiikki menee, sillä murinoidut säkeistöt ja melodiset kertosäkeet sieltä löytyvät. Kokonaisuutena ”12 Monkeys” on kelpo kappale, ja etenkin kertosäe toimii pätevästi ja jää päähän pyörimään.

Viikon makoisimmat metalcoret löytyvät kappaleesta Equal in Death, josta on vastuussa oivallinen Horizon Ignited. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2020 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat