Demonurkka vol. 140 (vk 49/2019)

Viime aikoina Demonurkassa teemat ovat olleet poikkeuksetta raskaita, otetaanpa siis tällä viikolla pieni kevennys ja keskitytään dödiksen ja black metalin sijaan alternative rockiin. Kolme demokasasta mukaan valikoitunutta vaihtoehtorockia edustavaa yhtyettä ovat Pinion Drive, Antivalent ja Injured, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/piniondriveband/

Pinion Drive –Slacker

Vuonna 2016 perustettu Pinion Drive tulee Tampereelta. Musiikkiaan tämä viisihenkinen yhtye kuvailee näin: ”Bändin musiikissa kaihoisat melodiat sekoittuvat vimmaisiin rockbiiseihin. Vaikutteita on haettu sekä ysärin brittirockista että modernimmasta indie/alternative rockista.” Kappaleesta ”Slacker” löytyy kyllä kaihoisia melodioita, mutta rock-osuus muistuttaa vimmaisen sijaan pikemminkin hillittyä ja turvallista. Muutama särö olisikin saattanut piristää puhtoista kokonaisuutta. Yhden kappaleen perusteella Pinion Drive on salonkikelpoinen ja turvallinen vaihtoehto kaiken maailman räimeelle.

https://www.facebook.com/antivalent/

AntivalentLonely Call

Seinäjoelta ponnistaa vaihtoehtoista rockia veivaava Antivalent. Saatekirjeessään yhtye mainitsee Disco Ensemblen, Lapkon, Paramoren, Biffy Clyron ja Sólstafirin. Tosin ”Lonely Call tuo minulle mieleen etenkin Placebon, johon laulajan soundin samaistan. Kappaleena ”Lonely Call on hittitasoa ja voisi hyvin löytyä vaikkapa Placebon kokoelmalta. Jos eläisimme 2000-luvun alkupuolta, niin tämä saattaisi pyöriä radiokanavilla ympäri Eurooppaa. Lisää tällaista kiitos.

Injured – ”Big Surprise

Vantaa-Hyvinkää akselilla majaileva Injured lähestyy Demonurkkaa ensisinglellään ”Big Surprise”. Kappale on suoraviivaista ja energistä vaihtoehtorockia, joka rullaa päättäväisesti alusta loppuun. Mitään suuria yllätyksiä kappale ei nimestä huolimatta sisällä, vaan meno on suhteellisen ennalta arvattavaa alusta loppuun. Kappale on vahvaa keskitasoa, josta tosin mikään kohta ei suuremmin nouse toisen edelle.

Tämän viikon väkeimmät vaihtoehtorockit löytyvät kappaleesta Lonely Call, joka on Antivalentin tuotantoa. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2020 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Kommentoi julkaisua